Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Sladký tekvicový koláč...
[ recept č. 55209 zo dňa 8.10.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
V období dozrievania tekvíc je aj tento koláčik ich netradičným spracovaním...ale prekvapivo chutným.***Potrebujeme: 300-400g najemno nastrúhanej tekvice, 250g kryštálového cukru /kto má rád menej sladké odporúčam odobrať z cukru/, nastrúhaná kôra z dobre umytého pomaranča, šťava z pomaranča, 200g kyslej smotany, 2 vajcia, štipka mletej škorice, 1 /500g/ lístkové cesto...
POSTUP PRÍPRAVY
Nastrúhanú tekvicu dáme do hrnca, nasypeme k nej 100g kryštálového cukru /z odváženého/, zalejeme pomarančovou šťavou a pridáme aj pomarančovú kôru. Na miernom ohni dusíme do mäkka. Keď úplne zmäkne, dáme dolu pokrievku, teplotu zvýšime, necháme tekutinu odpariť a tekvicu jemen skaramelizovať - TREBA STÁLE MIEŠAŤ! Necháme vychladnúť...
Lístkové cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme na veľkosť formy a ešte trochu viac, aby nám cesto prečnievalo. Formu na koláč /ja mám 24 cm priemer/, jemne vymastíme, cesto preložíme do nej, popritláčame ho na dno aj boky a povytiahneme trochu okraje,, aby trošku z formy vytŕčalo. Popicháme dno vidličkou...
V nádobke vymiešame zvyšný cukor /150g alebo aj menej, ak nechceme mať príliš sladký koláč/ s vajcami, smotanou a škoricou, pridáme vychladnutú tekvicovú zmes a premiešame. Túto plnku rozotrieme na pripravené cesto a pečieme na 210 °C, 20-25 minút. |
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (13.10.2013, 14:45) |
Tak toto vyzerá nesmierne chutne,určite vyskúšam,vďaka za receptík!!!!!!!!!!!!!!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.10.2013, 16:43) |
Za máličko, Ivetka...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |