
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
POLIEVKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)Toskánska paradajková polievka s krevetami[ recept č. 55139 zo dňa 30.9.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 6 mäsitých paradajok 4 chilli papričky suchá ciabatta alebo iné biele pečivo 2 strúčiky cesnaku lúpané krevety 1 bio pomaranč zeleninový bujón vetvička rozmarínu soľ čierne korenie olivový olej Zdroj: absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html POSTUP PRÍPRAVY Táto polievka je orgazmus !!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Surovinky ![]() Najprv si pripravíme krevety: nastrúhame kôru z umytého pomaranča a šťavu vytlačíme. Na troche olivového oleja opražíme krevety z oboch strán. Zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú kôru a nadrobno nasekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať. ![]() Paradajky nakrojíme, sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Odstránime tuhé časti a nakrájame ich na väčšie kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme 2 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a nadrobno nasekané chilli papričky, zbavené kôstok. ![]() Keď cesnak začne rozvoniavať, pridáme nakrájané paradajky. Dochutíme lyžičkou cukru na zvýraznenie paradajkovej chute, zalejeme pol litrom vývaru a necháme pomaly variť asi 10 minút. ![]() Suché biele pečivo v mixéri nahrubo rozsekáme. Pridáme do hrnca a varíme ešte ďalších 10 minút. Nakoniec môžeme prihodiť za hrsť čerstvých lístkov bazalky. ![]() Po dovarení necháme polievku asi hodinu prikrytú odpočívať. Pred podávaním ju môžeme podľa potreby znovu prihriať, dochutiť pár kvapkami olivového oleja a ozdobiť marinovanými pomarančovými krevetami. POLIEVKA HODNÁ AJ NAJLEPŠEJ REŠTIKY :-* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Peter A. (Absik) ID 78102 (9.5.2014, 17:42) |
Ďakujeme za spropagovanie receptu, pôvodne publikovaného na našom blogu: http://absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html Sme naozaj radi, že polievka chutila. Takisto radi uverejníme recept, ktorý sme videli niekde inde. Rozdiel je však v tom, že my to skutočne aj uvaríme, odfotíme, zdokumentujeme a aj ochutnáme. Dovolím si tvrdiť, že vo vašom prípade ste sa nedostali ani k tomu ochutnávaniu, keďže jediné, čo ste dokázali bolo doslovné Ctrl-C Ctrl-V aj s obrázkami, odfotenými u nás doma v kuchyni a na balkóne. A čo sa týka tvrdenia "Táto polievka je orgazmus !!!" - máte úplnú pravdu. Akurát sa obávam, že pojem orgazmus v tomto kontexte znie z vašich tak trochu "fake" ... ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |