. .. .. .. .. .. .
. .

Toskánska paradajková polievka s krevetami - RECEPT 55139

Petra S. (pslovenka) ID 210910
.
mimibazar.sk/pslovenka
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 11.8.2011
Naposledy: 23.4.2020 23:43
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 20
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0

POLIEVKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Toskánska paradajková polievka s krevetami


[ recept č. 55139 zo dňa  ]


Toskánska paradajková polievka s krevetami


POTREBNÉ PRÍSADY

6 mäsitých paradajok 4 chilli papričky suchá ciabatta alebo iné biele pečivo 2 strúčiky cesnaku lúpané krevety 1 bio pomaranč zeleninový bujón vetvička rozmarínu soľ čierne korenie olivový olej Zdroj: absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html

POSTUP PRÍPRAVY

Táto polievka je orgazmus !!!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Surovinky


Najprv si pripravíme krevety: nastrúhame kôru z umytého pomaranča a šťavu vytlačíme. Na troche olivového oleja opražíme krevety z oboch strán. Zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú kôru a nadrobno nasekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať.


Paradajky nakrojíme, sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Odstránime tuhé časti a nakrájame ich na väčšie kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme 2 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a nadrobno nasekané chilli papričky, zbavené kôstok.


Keď cesnak začne rozvoniavať, pridáme nakrájané paradajky. Dochutíme lyžičkou cukru na zvýraznenie paradajkovej chute, zalejeme pol litrom vývaru a necháme pomaly variť asi 10 minút.


Suché biele pečivo v mixéri nahrubo rozsekáme. Pridáme do hrnca a varíme ešte ďalších 10 minút. Nakoniec môžeme prihodiť za hrsť čerstvých lístkov bazalky.


Po dovarení necháme polievku asi hodinu prikrytú odpočívať. Pred podávaním ju môžeme podľa potreby znovu prihriať, dochutiť pár kvapkami olivového oleja a ozdobiť marinovanými pomarančovými krevetami. POLIEVKA HODNÁ AJ NAJLEPŠEJ REŠTIKY :-*



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Peter A. (Absik) ID 78102 (9.5.2014, 17:42)
Ďakujeme za spropagovanie receptu, pôvodne publikovaného na našom blogu:
http://absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html

Sme naozaj radi, že polievka chutila. Takisto radi uverejníme recept, ktorý sme videli niekde inde. Rozdiel je však v tom, že my to skutočne aj uvaríme, odfotíme, zdokumentujeme a aj ochutnáme.

Dovolím si tvrdiť, že vo vašom prípade ste sa nedostali ani k tomu ochutnávaniu, keďže jediné, čo ste dokázali bolo doslovné Ctrl-C Ctrl-V aj s obrázkami, odfotenými u nás doma v kuchyni a na balkóne.

A čo sa týka tvrdenia "Táto polievka je orgazmus !!!" - máte úplnú pravdu. Akurát sa obávam, že pojem orgazmus v tomto kontexte znie z vašich tak trochu "fake" ...

(B)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu