končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
POLIEVKY |
Petra S. (pslovenka) ID 210910 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Toskánska paradajková polievka s krevetami[ recept č. 55139 zo dňa 30.9.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 6 mäsitých paradajok 4 chilli papričky suchá ciabatta alebo iné biele pečivo 2 strúčiky cesnaku lúpané krevety 1 bio pomaranč zeleninový bujón vetvička rozmarínu soľ čierne korenie olivový olej Zdroj: absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html POSTUP PRÍPRAVY Táto polievka je orgazmus !!! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Surovinky Najprv si pripravíme krevety: nastrúhame kôru z umytého pomaranča a šťavu vytlačíme. Na troche olivového oleja opražíme krevety z oboch strán. Zalejeme pomarančovou šťavou, pridáme nastrúhanú kôru a nadrobno nasekané lístky rozmarínu. Osolíme, okoreníme a necháme odpočívať. Paradajky nakrojíme, sparíme v horúcej vode a ošúpeme. Odstránime tuhé časti a nakrájame ich na väčšie kocky. V hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme 2 na plátky nakrájané strúčiky cesnaku a nadrobno nasekané chilli papričky, zbavené kôstok. Keď cesnak začne rozvoniavať, pridáme nakrájané paradajky. Dochutíme lyžičkou cukru na zvýraznenie paradajkovej chute, zalejeme pol litrom vývaru a necháme pomaly variť asi 10 minút. Suché biele pečivo v mixéri nahrubo rozsekáme. Pridáme do hrnca a varíme ešte ďalších 10 minút. Nakoniec môžeme prihodiť za hrsť čerstvých lístkov bazalky. Po dovarení necháme polievku asi hodinu prikrytú odpočívať. Pred podávaním ju môžeme podľa potreby znovu prihriať, dochutiť pár kvapkami olivového oleja a ozdobiť marinovanými pomarančovými krevetami. POLIEVKA HODNÁ AJ NAJLEPŠEJ REŠTIKY :-* OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Peter A. (Absik) ID 78102 (9.5.2014, 17:42) | |
Ďakujeme za spropagovanie receptu, pôvodne publikovaného na našom blogu: http://absik.blogspot.com/2013/06/toskanska-paradajkova-polievka-s.html Sme naozaj radi, že polievka chutila. Takisto radi uverejníme recept, ktorý sme videli niekde inde. Rozdiel je však v tom, že my to skutočne aj uvaríme, odfotíme, zdokumentujeme a aj ochutnáme. Dovolím si tvrdiť, že vo vašom prípade ste sa nedostali ani k tomu ochutnávaniu, keďže jediné, čo ste dokázali bolo doslovné Ctrl-C Ctrl-V aj s obrázkami, odfotenými u nás doma v kuchyni a na balkóne. A čo sa týka tvrdenia "Táto polievka je orgazmus !!!" - máte úplnú pravdu. Akurát sa obávam, že pojem orgazmus v tomto kontexte znie z vašich tak trochu "fake" ... |
|
ODPOVEDAŤ |