. .. .. .. .. .. .
. .

Šľahačkové rezy - RECEPT 55121

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 33802 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Šľahačkové rezy


[ recept č. 55121 zo dňa  ]


Šľahačkové rezy


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 120 g mäkkého masla, 140 g práškového cukru, 4 vajíčka , 6PL lyžíc mlieka, 140 g hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, 270 g kryštálového cukru, mandlové lupienky. Plnka: 1 Rama cremefine na šľahanie (alebo šľahačková smotana so stužovačom), malé ovocie ( jahody, čučoriedky, maliny, alebo väčšie nakrájame, môže byť aj kompót, alebo mrazené ovocie - dobre odkvapkané )

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto:
Vyšľaháme do peny žĺtky s práškovým cukrom a maslom, pridáme mlieko, vmiešame preosiatu múku s pr. do pečiva. Cesto natrieme na plech 30 x 40 cm, vyložený pečiacim papierom. Zo 4 bielkov a kryšt. cukru vyšľaháme sneh, natrieme na cesto a posypeme mandlovými lupienkami. Pečieme na 180°C.

Vychladený korpus rozkrojíme na polovicu, budeme mať 2 diely o rozmeroch 30 x 20 cm. Jeden diel natrieme vyšľahanou šľahačkou, poukladáme na ňu ovocie . Druhú polovicu korpusu nakrájame na 12 ddielikov, poukladáme na vrch a koláč dokrájame do spodku. Nakoniec pocukrujeme.

Je to ozaj luxusný zákusok. Ja som ho piekla z dvojitej dávky, nakoľko u nás je koláč na pol plechu akob& sa ani nepieklo.

Mne tento recept prišiel mailom, tak sa chcem podeliť. Ja som ho tentoraz robila bez ovocia. Na fotke síce nevyzerá vábne, ale to len preto, že som stihla ledva odfotiť posledný kúsok a ako inak ten posledný je vždy krajný......
<< 60 - tka | Šľahačkové rezy | volanova >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (3.11.2013, 22:42)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (1.1.2014, 16:46)
|:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2013, 19:32)
draha, tak ty si po takej dlhej dobe pridala receptus? (Y) a rovno takato paradicka : :-) (clamp) no super, sikulka je moja Evulqa....zakusok vyzera velmi, velmi zravo,isto ho niekedy vyskusam...cmuk (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (3.11.2013, 19:34)
je ozaj dobrý koláčik, ja ho pečiem už na celý plech ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) lebo u nás koláč na pol plechu akoby ani nebol |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
kristína s. (nigina) ID 32120 (29.9.2013, 21:19)
Náááhodou, Evulka, vyzerá pekne. (Y) Hneď by som si dala. Len pre istotu, do cesta idú len žĺtky? takže to nie je piškóta asi... A ešte, sneh natierať na surové cesto, však? Dĺžku pečenia aspoň orientačne si nepamätáš? (ok, tak špajdlíkom...) Niekedy by som skúsila, vyzerá veľmi lákavo (zajic) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (14.10.2013, 10:31)
kristínka, áno do cesta idú len žltky, ale ak je jedno dve bielka k dispozícii , môžu s a vyšľahať a pridať, aj tak som to skúšala a nebol rozdiel, ten sneh sa dáva na surové cesto posype sa mandľani a tak sa to spolu pečie. Dľžku ečenia sinepymätám, ale zvyknem piecť na 180 -200 °C kým povrch nezhnedne, snáĎ som pomohla a nie jej neskoro, nech sa darí (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alžbeta S. (excela) ID 43705 (29.9.2013, 17:26)
(Y) (Y) (Y) skvelý receptík....
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (29.9.2013, 19:57)
ďakujem pekne za komentár (L) (L) (L) (L) (L) ja len posúvam ďalej recepty, ktoré stoja za to vyskúšať ich (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu