končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Maria P. (teleflex) ID 105501 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Slivkový Tarte Tartin...[ recept č. 54942 zo dňa 8.9.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 300g lístkového cesta, 130g kryštálového cukru, 50g masla, 50ml vody...asi 1 kg sliviek, 15g rozpusteného masla POSTUP PRÍPRAVY Najskôr si pripravíme lístkové cesto, rozvaľkáme ho natenko a priložíme koláčovú formu, v ktorej "Tarte Tatin" budeme piecť, obrežeme a zvyšok cesta odložíme /pokojne aj do mrazáku, v budúcnosti sa dá využiť/. Necháme si len kruh, ktorý sme získali. Na panvici alebo v kastróliku rozpustíme cukor, ktorý po rozpustení zalejeme teplou vodou a necháme prípadné hrudky rozpustiť. Odstavíme zo sporáka a vmiešame 50g masla. Hotovú omáčku rozotrieme na dno koláčovej formy. Slivky si odkôstkujeme a prekrojíme napoly. Nahusto poukladáme na dno koláčovej formy do karamelovej omáčky. Slivky, ktoré zostanú nakrájame na 1/4 a poukladáme do vzniknutých medzier. Potrieme rozpusteným maslom a pečieme na 195 °C 25 minút.Potom opatrne priložíme lístkové cesto a dôkladne ho na predpečené slivky popritláčame, popicháme vidličkou. Pečieme ešte 30 minút na tej istej teplote. Vyberieme z rúry a necháme 5 minút postáť. Potom si na vrch koláča priložíme tanier, rýchlym pohybom /najlepšie nad drezom, pretože nám vytečie trocha šťavy/ pretočíme. Po vychladnutí môžeme pokrájať... |
Lenka M. (elem) ID 8574, mimibazar.sk/elem (19.9.2013, 13:33) | |
Vynikajúci koláčik, neodolateľná vôňa a chuť, jednoduchý na prípravu, ďakujem za skvelú slivkovú inšpiráciu | |
ODPOVEDAŤ |
Maria P. (teleflex) ID 105501 (19.9.2013, 17:55) | ||
za máličko | ||
ODPOVEDAŤ |