ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)
Sterilizovaná kápia do šalátov
[ recept č. 54928 zo dňa 6.9.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Na 1 liter vody potrebujeme: 2 dl octu, 1 dl oleja, 50 g kryštálového cukru, 20 g soli, feferónka - nemusí byť -, nové korenie čierne korenie, bobkový list, kápia
POSTUP PRÍPRAVY
Tento nálev mám od mojej maminy, ale nezaváram ju celú ani ju neobáram ako ona, ale nakrájam, natlačím, zalejem, sterilizujem. Používam ju do šalátov spolu s nálevom, ktorý nikdy nevylievam.
POSTUP:
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Kápiu umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance, natlačíme do pohárov a zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme zvarením všetkých surovín. Mala som 4 kg kápie, urobila som 18 pohárikov a nálev som si uvarila z 2 a pol litra vody.
Sterilizácia - plech vyložíme novinami, poukladáme poháre, na plech nalejeme vody po okraj a pri 100°C sterilizujeme 1 hodinu. Potom uložíme pod "deku", kým nevychladne. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Veronika G. (veja79) ID 21044 (9.10.2022, 19:51) |
pekný receptik, a do akých šalátikov dávaš? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Dana H. (Dalmatinka) ID 208778 (7.9.2013, 10:27) |
Mám to chápať tak, že ....na plech nalejeme vody po okraj, dáme do rúry, rúru zapneme hneď na 100 stupňov, a necháme v nej 1 hodinu. Alebo najprv čakáme až začnú bublinky a potom 100 stupňov hodina???  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (7.9.2013, 10:55) |
Áno, ako si napísala, nečakáme na žiadnbe bublinky, proste dám rúru na 100°C nastavím čas a môžem si zatiaľ robiť, čo potrebujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Dana H. (Dalmatinka) ID 208778 (7.9.2013, 11:20) |
Ak by to bolo tak, to je potom pre mňa najlepšie zaváranie. Hneď idem na to.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |