
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Iveta V. (Ivett221) ID 271322 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Prosba o radu - kura v plynovej rure :([ recept č. 54914 zo dňa 4.9.2013 ] PRO INSPIRACI POTREBNÉ PRÍSADY ... POSTUP PRÍPRAVY Zdravim Vas vsetky sikovne kucharocky. Vopred sa ospravedlnujem, ze som sem musela dat tuto ziadost a nie nejaky chutny receptik, ale uz naozaj neviem, na koho sa obratit. Chcem Vas poprosit, tie, ktore niekedy boli nutene pripravovat jedla v plynovej trube, ci by ste mi mohli poradit. Hrou osudu musim momentalne pripravovat jedla v plynovej a neviem v nej upiect kura. Obycajne kura! Nedari sa mi utrafit teplota. Nema stupne, len tri znazornene plamienky maly -stredny-silny. vcera som piekla kura na strednom plameni 2 hodiny (!!!!) pod alobalom za obcasneho podlievania a potom este 15 minut zapekala do cervena. Lenze ked som ho skusala, zo stehenneho klbu vytiekla krv! Skoro ma porazilo, ja uz skutocne neviem, co robim zle. Dakujem Vam a este raz prepacte za tento prispevok, nevedela som, kam to mam dat. Pekny dnik :) |
Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (5.9.2013, 14:27) |
Dakujem Vam vsetkym, velmi ste mi pomohli!!!! Ste poklady ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (5.9.2013, 6:05) |
a ešte jedna možnosť-sáčok na pečenie-môžeš v ňom piecť aj kura,aj mäso,nemusíš podlievať,len sa drž návodu a budeš ho mať krásne šťavnaté a chrumkavé,krásny deň ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (4.9.2013, 19:59) |
Ja som tiež mala pred pár rokmi plynový sporák. Kura som piekla ale rozporcované od začiatku, aby som sa nemusela babrošiť s porcovaním upečeného, keď je to žeravé, šmykľavé, zaprple sa človek... Dávala som to do pekáča nasolené, s trochou masla a oleja, podliate asi 1,5 dl vody a zakryté. Zo začiatku som nechala na najvyššom stupni - cca 1/2 hodiny. Potom som kontrolovala, podliala a teplotu som dala o niečo menšiu, ale stále zakryté...ešte 1/4 hodky. Potom som namiešala zasa kúsok roztopeného masla s olejom a pridala som nejaké sušené bylinky (provensál apod.), kura som podliala trochou piva, potrela častou maslovej gebuzinky a piekla cca 10 min... Potom som dala preč vrchnák, pooblievala vlastnou šťavou,alebo natrela gebuzinkou a piekla som už odkryté .... už len 10 minút - to musí byť už mäkké, že sa rozpadáva. Ale kura môžeš piecť aj 4 hodiny pri 120°C... tiež zakryté... a je to vraj fajn. Neskúšala som ešte, videla som v TV. |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (4.9.2013, 19:32) |
Ten prepínač na plyn má len tri polohy? Nedá sa nastaviť na polohu trebárs medzi ten stredný a silný plamienok? Ja mám tiež plynovú rúru, je tam naznačených 8 stupňov, ale dá sa nastaviť trebárs na 6 pol stupňa. Ja mám na kura sklenený pekáč s pokrývkou, pečiem na vyššej teplote prikryté a podliate a pred koncom pečenia odkryjem a nechám zapiecť kožku. Nedávam do rúry nijakú nádobu s vodou. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (4.9.2013, 20:00) |
Zuzka, da sa nastavit na polohu medzi plamienkami, to som zabudla napisat. kedze som piekla na strednom plameni a nevyslo to, nabuduce budem musiet piect medzi strednym a silnym plamienkom. Ten skleneny pekac je dobry napad, vlhkost neunika a nemusim sa natahovat s dalsim plechom s vodou. Vdaka ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (5.9.2013, 12:56) | |
Rado sa stalo, Ivetka, a ešte jedna poznámočka - dobrou pomôckou do plynovej rúry je teplomer. Ja som si ho nedávno zaobstarala a je fajn vedieť, aká je teplota na určitom stupni. Nie je to veľká investícia a pomôže. Kura som zvykla piecť aj v hlinenom rímskom pekáči, ale deti ho skántrili...pukol, keď ho strčili do horúcej rúry. Kura z neho bolo ako sen mäkučké... | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Blanka V. (JASI) ID 22856, mimibazar.sk/jasi (4.9.2013, 15:13) |
Ahoj ![]() svokra má plynový sporák a v rúre už pečie úplne všetko ![]() ![]() aj koláčiky na ktoré mala do nedávna elektrickú ona tam má 6 stupňou a všetko pečie na 6-tke,nechá rozpáliť a potom vloží pekáč, či s kuriatkom alebo koláčikom,a ešte tam má na samom spodu nádobku zo starého obedára a tam má vodu,neviem či som poradila ale prajem veľa šťastia pri pečení ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a vôbec sa nieje za čo ospravedlňovať ![]() ![]() ja než som sa naučila variť na plynovom sporáku vyletel von nejedem hrniec ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | melania l. (lararuby) ID 130989 (4.9.2013, 14:45) |
Tiež som mala plynovú rúru,myslím,že by si si mala nastaviť na silno a častejšie podlievať a kontrolovať,odporúčila by som radšej rozpoliť alebo rozštvrtiť a pri kĺboch narezať.Lepšie sa prepečie.Dúfam,že nabudúce bude upečené k tvojej spokojnosti. A nie je hanba pýtať sa.Vždy je to lepšie ako niečo sFICKAŤ.Želám ti veľa úspechov aj pri varení. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (4.9.2013, 15:30) |
Dakujem Vam, ste strasne zlate, obavala som sa, ze ma tu babule ukrkaju, ze sem davam blbosti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta V. (Ivett221) ID 271322 (4.9.2013, 15:13) |
Dakujem krasne!!! ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |