Kristína K. (kemkk) ID 251735 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)
Metrový koláč
[ recept č. 54904 zo dňa 3.9.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 5 vajec, 200 g práškového cukru, 125 ml teplej vody, 125 ml oleja, 1 prášok do pečiva, 250 g polohrubej múky, lyžička kakaa ********** Plnka: 500 ml mlieka, 1 balíček Zlatého klasu, 1 vanilkový cukor, 150 g práškový cukor, 3 lyžice tuzemského umu, 250 g masla ********** Poleva: 100 g čokolády na varenie, 40 g Cera
POSTUP PRÍPRAVY
2 x forma srnčí chrbát
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Žĺtka vymiešame s cukrom do peny. Postupne pridáme vodu, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva. V druhej miske si vytrepeme sneh z bielkov. Vyšľahaný sneh opatrne vareškou vmiešame do žĺtkovej hmoty. |
![]() |
Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej polovice pridáme lyžičku kakaa. Obidve cestá vylejeme do vymastených a múkou vysypaných foriem na srnčí chrbát a pečieme v rúre vyhriatej na 200 stupňov, kým sa cesto nezačne oddeľovať od strán formy. Ak by nám zhora priháralo môžeme pekáče počas pečenia prikyť alobalom. |
![]() |
Upečené cestá necháme trochu vychladnúť, potom vyklopíme z foriem a necháme vychladnúť úplne. Vychladnuté potom krájame podľa rebier na chlebíčky. |
![]() |
Z mlieka, Zlatého klasu, práškového cukru, rumu a vanilkového cukru si uvaríme hustú kašu. V druhej miske si rozmiešame zmäknuté maslo. Do maslovej hmoty pomaly zamiešavame vychladnutú pudingovú kašu. |
![]() |
Pripravenú plnku postupne natierame na nakrájané chlebíčky, pričom striedame biely a kakaový chlebík. Striedavé biele a kakaové chlebíčky si pripravíme tak, aby nám vznikli dva rovnako dlhé koláče. |
![]() |
Zvyšnou plnkou potrieme vrch koláča a dáme stuhnúť do chladničky. Keď koláč trochu stuhne, polejeme ho pripravenou čokoládovou polevou a dáme stuhnúť do chladničky. |
![]() |
Krájame šikmo, aby koláč v reze pekne ukázal. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:24) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea K. (Andi) ID 260, mimibazar.sk/andi (5.9.2013, 13:59) |
takto robievame aj my, ale svokruš dáva do krému skaramelizované Salko, tiež je fajný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika G. (mamina2O11) ID 87092 (5.9.2013, 11:58) |
jéj, toto som dávno nerobila. Ale na víkend to spravím. Ďakujem za pripomenutie !!!!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kristína K. (kemkk) ID 251735 (5.9.2013, 12:57) |
aj u nás sa nerobí často, ale brat si ho objednal na a dopadlo to takto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |