. .. .. .. .. .. .
. .

Ríbezľová roláda - RECEPT 54711

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 281431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Ríbezľová roláda


[ recept č. 54711 zo dňa  ]


Ríbezľová roláda


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto: • 4 vajcia • 120 g cukru • 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker • 100 g hladkej múky • 1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou príchuťou Dr.Oetker Na náplň: • 250 ml smotany na šľahanie • 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker • 100 ml vlažnej vody • 200 ml kefírového mlieka • 250 g čerstvých ríbezlí Na ozdobenie: • ½ balíčka Polevy tmavej Dr.Oetker • 50 g čerstvých ríbezlí Ešte potrebujeme: • plech na pečenie (30 x 40 cm) • papier na pečenie

POSTUP PRÍPRAVY

1. Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor a vanilínový cukor do peny. Zmiešame múku s pudingovým práškom a zľahka ručne vmiešame do peny. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4

Doba pečenia: asi 12 minút

2. Upečený korpus ihneď vyklopíme na papier vysypaný práškovým cukrom. Papier na pečenie zľahka potrieme vodou a opatrne stiahneme. Roládu stočíme a necháme vychladnúť.
3. Na prípravu náplne ušľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni smotanu na šľahanie dotuha. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a vmiešame kefírové mlieko. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
4. Náplň rozotrieme na vychladnutý korpus a posypeme ríbezľami. Zatočíme roládu a na 1 hodinu odložíme do chladničky.
5. Na ozdobenie rozpustíme polevu podľa návodu na obale. Roládu ozdobíme rozpustenou polevou a posypeme ríbezľami.


TIP: Namiesto kefírového mlieka môžeme použiť biely jogurt.
<< Babičkin slivkový koláč | Ríbezľová roláda | OVÁLEK S FRÉZIEMI >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
TAMARA P. (huhulienka) ID 33696 (15.8.2013, 14:22)
Pozerám ,že komplet všetky vaše recepty máte skopírované z iných stránok, hneď mi padli do oka, že tieto na prvý pohľad profesionálne obrázky som už videla inde ... mali by ste uvádzať aspoň zdroj ... http://varecha.pravda.sk/profil/droetker/recepty/ alebo http://www.najnovsie.sk/?titlee=najnovsie-recepty-na-leto-od-dr-oetker&id=664&kat1=15&kat2=79&kat3=&shopid=79 alebo http://www.mojevarenie.sk/2013/07/ribezlova-rolada/512-ribezlova-rolada/ alebo http://vcielkaisr-mojerecepty.blogspot.sk/2013/07/ribezlova-rolada.html ... viac by ma potešili vaše osobne vyskúšané recepty so skutočne vaším foto ... okopírovať a vložiť to tu vie každá ....
ODPOVEDAŤ
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (15.8.2013, 15:22)
Tamara,zbytocne sa rozculujes,adminov som neraz upozornila na to,ze sa tu hadzu komerčne recepty,nic sa neudialo,takze tak,a este sa najdu aj take,co im budu tlieskat
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (15.8.2013, 11:49)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu