. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podarí - RECEPT 54598

Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974
Oblasť: Prešov
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.10.2008
Naposledy: 25.12.2023 14:20
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 7
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 22
NÁVODY 2

SLADKÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 32 návštěvníkov)


Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podarí


[ recept č. 54598 zo dňa  ]


Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podarí


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto prvé: 15 dkg kryštálového cukru, 1/2 l mlieka, 1 vajíčko, 1 kocka droždia, hrubá múka podľa potreby /cca 10-15 dkg/ ,2 vrecúška vanilkového cukru Cesto druhé: 1 kg polohrubej múky, 1 palmarin, soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto prvé:
všetky suroviny zmiešame na cesto,ktoré vyzerá ako klasické palacinkové. Hrubá múka je uvedená od oka,každá gazdinka má nejakú predstavu,ako je tekuté palacinkové cesto a pravdu povediac, každá múka je iná, tak preto neudávam presnú gramáž.

Cesto druhé:
polohrubú múku zmiešame s palmarinom a troškou soli,neľakajte sa,vznikne sypká hmota.

Palacinkové cesto necháme jednu hodinu kysnúť.

Obe cestá zmiešame a necháme pekne vykysnúť. A je ho pomerne dosť, miska, v ktorej je odfotené, má objem skoro 4 litre.

Takto pripravené cesto sa dá použiť na akékoľvek kysnuté koláče, pečené buchty, plnené rožky, /lekvár, orechy, tvaroh a pod./ je ľahké, nadýchané a ešte sa nestalo, aby nevykyslo alebo sa jednoducho nevydarilo.
Vo fotopostupe mám odkaz na fantastické rožky plnené tvarohom pečené z tohto cesta.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Cesto prvé


Takto vyzerá po hodine vykysnuté palacinkové cesto. Druhé cesto som nefotila, lebo je to len múka rozmiešaná so soľou a tukom.


Obe zmiešané cestá nám po čase takto krásne spolu vykynú.


rožky upečené z tohto cesta podľa môjho receptu :http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=43385&user=64974



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Surová domáca zeleninová zmes | Fantastické kysnuté cesto, ktoré sa stále podarí | Aspiková torta mojej dcéry >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Eva N. (EvkaNig.) ID 63635 (25.9.2013, 9:29)
Včera som piekla koláče z tohota cesta (Y), je úplne perfektné a veľmi dobre sa s ním pracuje, vôbec sa nelepí |:o)...ja som palmarín roztopila(neskoro som si všimla, že sa má dať tuhý) a úplne v pohode...ďakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (25.9.2013, 16:02)
Ďakujem, som rada, že sa vydarilo a dobrý poznatok, že sa dá ten tuk aj roztopený pridať, ja som to takto neskúšala. :-) (hello)
ODPOVEDAŤ
Monika Á. (caroline03) ID 191405, mimibazar.sk/caroline03 (7.8.2013, 7:59)
dobre tomu rozumiem, najprv vykysne palacinkové cesto, a po hodine ho zmiešam s druhým a znova nechám kysnúť? :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (7.8.2013, 12:55)
Monika,presne tak, ten postup vyzerá možno divne, ale funguje a cesto je naozaj výborné. Aj ten tuk s múkou treba zmiešať hneď na začiatku, aby múka s tukom postála tú hodinku. Neviem prečo, ale takto sa to stále podarí a ten recept má viac ako 40 rokov.
ODPOVEDAŤ
zdena l. (žabada) ID 47710 (7.8.2013, 7:17)
:-$ Zuzko ten Palmarin se dává rozpuštěný, nebo se to musí rozdrobit, jako na drobenku?
Určitě těsto udělám (Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (upravené 7.8.2013, 13:35)
Zdenka, ba tak, ako na drobenku, nemá sa rozpúšťať, a až ho urobíš, skús dať koment, ako sa vydarilo, budem rada. :-)
ODPOVEDAŤ
zdena l. (žabada) ID 47710 (9.8.2013, 13:37)
(hello) Zuzko, těsto je úžasné (Y) (Y) (Y) nic se nelepí, krásně se s ním pracuje (Y) (Y) (Y) jen jsem přidala citronovou kůru, jak jsem zvyklá u jiného těsta (L) máme pouť, tak se recept hodil :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (9.8.2013, 19:06)
Zdeničko, tak to som naozaj rada a užite si pouťových potešení. :-)
ODPOVEDAŤ
zdena l. (žabada) ID 47710 (9.8.2013, 20:09)
(L) děkuji
(H) už jsem odkaz poslala kamarádkám :-)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (10.8.2013, 16:14)
(F) ďakujem
ODPOVEDAŤ
Erika B. (kiarabibi) ID 280459 (6.8.2013, 17:45)
(Y)
,
fifo
ODPOVEDAŤ
Jana S. (JankaS7) ID 68065 (4.8.2013, 12:08)
Ako to druhé cesto vyzerá ako kysnuté, keď tam nie je droždie? Alebo som tomu zle porozumela?
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (upravené 4.8.2013, 16:55)
Vďaka za upozornenie, dala som tam chybný popis. Na fotke je vykysnuté palacinkové cesto. Druhé nemám odfoteneé, lebo je to len múka premiešaná so soľou a palmarinom. Už som recept upravila.
ODPOVEDAŤ
Iveta K. (ivetka001) ID 90150 (4.8.2013, 11:27)
Tak toto vyzerá naozaj úžasne!!!!! Určite vyskúšam!!!!! (jidlo) (jidlo) (jidlo) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (rosnicka17) ID 64974 (4.8.2013, 16:40)
Vyskúšajte, naozaj ho odporúčam. (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu