
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Ivan K. (ikzm1) ID 254041 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) ČERNICOVÝ DŽEM[ recept č. 54565 zo dňa 29.7.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg černíc, 500 g cukru, Gelfix Klasik 1:1, kyselina citrónová, konzervačná pomôcka POSTUP PRÍPRAVY Umyté černice pomelieme na ovocnom mlynčeku a dáme do hrnca. Obsah vrecka Gelfix Klasik zmiešame s dvoma lyžicami cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, hrsť popučených černíc, lyžičku kyseliny citrónovej a povaríme 10-15 minút. Pridáme konzervačnú pomôcku a ešte horúce naplníme do pohárov, uzatvoríme viečkom a otočíme na 5 minút dnom nahor. Poháre potom zabalíme na pol dňa do deky alebo utierky. |
erika d. (ED1) ID 2333, mimibazar.sk/ed1 (7.8.2013, 22:11) |
a nevadia tam tie male zrniecka? lebo ja to radsej pasirujem, je to sice pracnejsie, ale neskripe to medzi zubami ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Rebeka H. (rebeka742) ID 274400 (29.7.2013, 21:47) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva S. (sanci) ID 124237 (29.7.2013, 21:07) |
Chcem sa spýtať,pomôcka na konzervovanie(ktorá je na obrázku) t.j. klasický salicyl? Určite vyskúšam. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Ivan K. (ikzm1) ID 254041 (31.7.2013, 8:31) |
Áno je to salicyl, černicový džem mi zvykol po pol roku navrchu chytať plieseň, tak som pridal trochu chémie. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva S. (sanci) ID 124237 (1.8.2013, 6:10) | |
Ďakujem ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |