Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 31 návštěvníkov)
Malinovo jogurtová torta s bielou čokoládou...
[ recept č. 54556 zo dňa 28.7.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
200g malín, 2 smotanové malinové jogurty, 250 ml smotany na šľahanie, 150g bielej čokolády, 2 PL práškovej želatíny, 4 PL horúcej vody... 800ml horúcej vody, 100ml malinového sirupu, 3 PL práškovej želatíny
POSTUP PRÍPRAVY
recept na korpus - dá sa pripraviť s akýmkoľvek, aký máte obľúbený:
piškótový: 2 vajcia vyšľahať dohusta s 2 PL kryštálového cukru, pridať po 1 PL oleja a vody, prešľahať, nakoniec vmiešať 4 PL polohrubej múky zmiešanej s 1 ČL kypriaceho prášku - piecť v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 180 °C, 15 min.
Kakaový: to isté ako pri piškótovom, len namiesto 4 PL múky dať 3 PL múky a 1 PL kakaa...
alebo ako ja som urobila Red velvet: 125g hladkej múky, 1 ČL kakaa, 1/4 ČL soli spolu v jednej miske zmiešať...55g zmäknutej Hery + 150g kryštálového cukru + 2 menšie vajíčka spolu vyšľahať v druhej miske...v šálke zmiešať 120 ml cmaru s 1/2 balíčkom červenej potravinárskej farby. Do vaječnej zmesi striedavo vmiešame múčnu zmes a pripravený cmar, nakoniec si v šálke zmiešame 1 ČL sódy bikarbóny a 1 ČL octu, pridáme do cesta a piečieme v tortovej forme /vymastenej a múkou vysypanej/ na 170 °C, 20 min.
Korpus si necháme v tortovej forme vychladnúť... Smotanu na šľahanie dotuha vyšľaháme, postupne primiešame 100g rozpustenej /ale nie horúcej/ bielej čokolády, zľahka vmiešame oba smotanové malinové jogurty...2 PL želatíny vsypeme do 4 PL horúcej vody a necháme rozpustiť, časť pripraveného krému vmiešame do rozpustenej želatíny /aby sa nám nezrazila/ a celú túto zmes vmiešame späť do krému, nakoniec zľahka vmiešame zvyšok nasekanej bielej čokolády. Rozotrieme po tortovom korpuse, ktorý si necháme v tortovej forme /postačí ponechať len tú obruč/. Maliny opláchneme, necháme obschnúť a rovnomerne posypeme po povrchu krému. Do 800ml horúcej vody, vsypeme 3 PL želatíny a necháme rozpustiť, primiešame malinový sirup, necháme vychladnúť na izbovú teplotu a zalejeme maliny. Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 12 hodín...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
obrázok želatíny, ktorú som použila ja... |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | jana š. (irra) ID 137049 (24.8.2013, 23:09) |
vyzerá výbore  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.8.2013, 19:27) |
Ďakujem...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (23.8.2013, 14:25) |
este raz pisem torticka je vyborna uz som zohnala v lidli maliny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (25.8.2013, 19:27) |
to som rada...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | MAJA B. (barny) ID 2295 (18.8.2013, 16:42) |
musi byt super len som nikde nezohnala maliny skoda chcela som ju spravit  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (upravené 25.8.2013, 19:27) |
to je škoda...u nás ešte niekedy mávajú v Lidli alebo v Tescu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária K. (mariademeterova) ID 79030 (15.8.2013, 20:14) |
Torta vyzerá skvelo . Môžem sa opýtať, akú veľkú tortovú formu ste použili na túto tortu? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (15.8.2013, 21:50) |
ďakujem...a použila som formu s priemerom 24 cm...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Mária K. (mariademeterova) ID 79030 (16.8.2013, 18:10) |
Ďakujem pekne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zdenka H. (Zdenka55) ID 24381 (13.8.2013, 15:18) |
Prosím Ťa a akú práškovú želatínu si použila? Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (13.8.2013, 16:59) |
Ja si kupujem v LIdli /pridávam aj obrázok/ , mám s ňou veľmi dobré skúsenosti , ale v podstate je to jedno, akú použiješ..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (31.7.2013, 15:18) |
.... waw, vyzerá super ... škoda že už nemám maliny (( ... a na krém s bielou čokoládou nedám dopustiť, aj keď variantu s jogurtom nepoznám - robievam bielu čokoládu s tvarohom a s mascarpone ... ukladám a keď budú maliny určite vyskúšam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (31.7.2013, 16:23) |
Ďakujem, máš pravdu kombinácia bielej čokolády s čímkoľvek sviežim je fantastická...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (29.7.2013, 9:16) |
Ako stvorené do tohoto počasia - ľahké, ovocné, osviežujúce  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (30.7.2013, 18:45) |
presne tak...naši sa jej nevedeli v tomto teple dojesť... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (28.7.2013, 21:31) |
ja som dnes robila podobnú, tvarohovo-jogurtovú, ale prečo mne stále pri krájaní tá želatína na vrchu popraská??? už som robil aj s jahodami, a to isté.... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (28.7.2013, 22:29) |
neviem iste, ale možno je moc želatíny a málo tekutiny, vtedy zvykne popraskať... , skús urobiť ten pomer tekutín a želatíny, ako som robila ja /ešte mi nikdy nepopraskala a klopem na drevo /...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (31.7.2013, 13:55) |
je to možné, nabudúce skúsim a ozvem sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (31.7.2013, 16:24) |
som zvedavá, dúfam, že to dobre dopadne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (28.7.2013, 21:18) |
Tá je úúúúúúúúžasná maliny by mali na to byť asi len čerstvé ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (28.7.2013, 22:27) |
Ďakujem ja som mala teraz čerstvé, ale dcérka bude chcieť rovnakú tortu na narodeniny v zime, takže to budem skúšať aj s mrazenými  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |