. .. .. .. .. .. .
. .

Lahodný írsky dezert v škrupinke z jemnej čokolády - RECEPT 54497

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CUKROVINKY

ID 260556 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Lahodný írsky dezert v škrupinke z jemnej čokolády


[ recept č. 54497 zo dňa  ]


Lahodný írsky dezert v škrupinke z jemnej čokolády


POTREBNÉ PRÍSADY

150g kvalitnej horkej čokolády Smotanová pena 50g bielej čokolády 1 vajce 160ml smotany na šľahanie Parížska poleva 130g bielej čokolády 8g instatnej kávy 30ml nesladeného kondenzovaného mlieka Korpus 130g kryštálového cukru 2 vajcia 1/2 vanilkového struku 75g masla 300g kvalitnej horkej čokolády 30g hladkej múky 1/2 prášku do pečiva 40g lúpaných mandlí 400ml whisky

POSTUP PRÍPRAVY

Smotanová Pena:
Smotanu a vajce zahrievame a šľaháme nad parou 10 min pri teplote 70C. Pridáme bielu čokoládu a šľaháme bez ohrevu pokiaľ sa hmota nespojí. Necháme vychladnúť.

Parížska poleva:
Rozpustíme bielu čokoládu vo vodnom kúpeli (40C). Do kondenzovaného mlieka vmiešame instantú kávu a zmiešame s bielou čokoládou.

Korpus:
Časť cukru vyšľaháme s bielkami a časť so žĺtkami. Do žĺtkovej peny vmiešame dužinu z vanilkového cukru, zmäknuté maslo a pomaly vlejeme rozpustenú tmavú čokoládu. Pridáme múku, prášok do pečiva, mandle a nakoniec bielkový sneh.

Hmotu na korpus rozotrieme na papier na pečenie (stačí nám menší plech) a pečieme 10-12 min. Po upečení rozkrájame korpus na požadované tvary podľa foriem ktoré sme si vybrali. Silikónovú formu vylejeme natemperovanou tmavou čokoládou a necháme ztuhnúť. Potom naplníme smotanovou penou a pokryjeme korpusom navlhčeným whisky. Mierne pritlačíme a dáme ztuhnúť do chladničky.
Dezert opartne preložíme na taniere a podávame s parížskou polevou.
<< Špenátovo – šampiňónové košíky | Lahodný írsky dezert v škrupinke z jemnej čokolády | Kuracie prsia na horčici. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (22.7.2013, 14:19)
velmi zaujimavy recept (Y). Nadherne slnecnice (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Anna P. (tetrisss) ID 49991 (22.7.2013, 11:25)
To moze byt vyborne. (F)
ODPOVEDAŤ
Maja U. (majaaa2) ID 261295 (21.7.2013, 23:01)
mnam-mnam (clamp) (clamp) (clamp) nadherne a urcite moooc chutne (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu