. .. .. .. .. .. .
. .

Hortobágyi palacinky - RECEPT 5437

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

KURACIE MÄSO A HYDINA

ID 15868 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Hortobágyi palacinky


[ recept č. 5437 zo dňa  ]


Hortobágyi palacinky


POTREBNÉ PRÍSADY

1,5 kg kuracieho mäsa - ja dávam stehno, trocha oleja, 1 veľká cibuľa,1-2 papriky, 1-2 paradajky, soľ, ml.paprika, ml. čierne korenie, paprikový krém podľa chuti, 3-4- lyžičky gustinu, 12-14 palaciniek, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať

POSTUP PRÍPRAVY

Chutia úžasne!!!!!!!!!! Môžu sa plniť aj iným mäsom ako kuracím, záleží len od Vás z akého mäsa si perkeltový základ pripravíte! U nás ich má každý rád, deti či dospelí....Dúfam, že aj Vy si ich obľúbite :-)!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Pripravíme si perkelt podľa svojho zvyku. Speníme na oleji na kocky nakrájanú cibuľu, keď zosklovatie, pridáme mäso a paprikový krém alebo mletú papriku.
Vložíme mäso, opražíme a počkáme až pustí šťavu, znížime plameň.
Podlejeme vodou a dochutíme korením prípadne bujónom na perkelt. Okrem hore spomínaných korení môžete pridať aj cesnak, mletú rascu alebo iné...
Keď všetko spolu zovrie, pridám papriky a paradajky. Niekto pridáva aj za lyžičku pretlaku. Varíme.
Keď je už mäsko mäkké, za cca 50 minút, pripravíme si hrniec so sítkom, na ktoré vyberieme mäso zo šťavy.
Uložíme niekde bokom do nejakej misky a necháme trocha vychladnúť.
Sítko vrátime nad hrniec a prelejeme cez neho všetko, čo nám ostalo v pôvodnom hrnci.
Scedenú šťavu zahustíme gustinom alebo múkou, a po zovretí varíme ešte aspoň 2 minúty.
Mäso vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na malé kúsky. Z 1,5 kg horného stehna ostalo 660 g čistého mäsa.
Vložíme do pôvodného hrnca, pridáme obsah sítka - t.j. cibuľku a a paradajky a kelímok smotany. Všetko spolu premiešame a necháme prejsť varom. Ak sa Vám to bude zdať trocha husté a suché, prilejte 1 naberačku šťavy!
Palacinky plníme asi 2 kopcovitými lyžicami mäsa, prehneme po oboch stranách.
Potom spodnú a vrchnú, preklopíme na peknú stranu a batoh je hotový.
Prelejeme šťavou, nakopíme kyslú smotanu a posypeme petržlenovou vňaťou, to jedlu dodá jedinečnú chuť!
Dobrú chuť!!!!!!!:-)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mozaiková torta | Hortobágyi palacinky | rizotko pre alergikov >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2009, 12:46)
vyzerá to parádne... (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.8.2009, 11:36)
toto je aj naše obľúbené jedlo, ja kurča vykosťujem surové, všetko dám uvariť aj mäso aj to ostatné a potom to precedím a mäso pomeliem. zvyšky z kuraťa vyhodím a šťavu prepasírujem. (Y)
ODPOVEDAŤ
Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (21.5.2008, 21:53)
Boze, vyborne to vyzera,len keby s tym nebolo tooolko roboty a toho casu . Ja by som radsej isla s detmi von a na toto sa dala pozvat. Pre istotu si to vytlacim ak by dlho prsalo :-D Valeria
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 23:07)
Nie je toho veľa, len som to naozaj krok za krokom nafotila, aby to bolo jednoduchšie aj pre začiatočníčky :-$! Plnka je vlastne perkelt, šťava je zvlášť zahustená a do mäsa primiešaná smotana. Palacinky kupujem v palacinkárni a obed je hotový za hodinu! A ako si na ňom všetci pochutíme (pl)! A za hodinku námahy to určite stojí! :-p
ODPOVEDAŤ
Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (21.5.2008, 8:20)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)vyzerá to skvele!
ODPOVEDAŤ
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 9:00)
A ako skvele chutí (zajic)!!!!
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu