končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
KURACIE MÄSO A HYDINA |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)Hortobágyi palacinky[ recept č. 5437 zo dňa 20.5.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1,5 kg kuracieho mäsa - ja dávam stehno, trocha oleja, 1 veľká cibuľa,1-2 papriky, 1-2 paradajky, soľ, ml.paprika, ml. čierne korenie, paprikový krém podľa chuti, 3-4- lyžičky gustinu, 12-14 palaciniek, 2 kelímky kyslej smotany, petržlenová vňať POSTUP PRÍPRAVY Chutia úžasne!!!!!!!!!! Môžu sa plniť aj iným mäsom ako kuracím, záleží len od Vás z akého mäsa si perkeltový základ pripravíte! U nás ich má každý rád, deti či dospelí....Dúfam, že aj Vy si ich obľúbite :-)! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Pripravíme si perkelt podľa svojho zvyku. Speníme na oleji na kocky nakrájanú cibuľu, keď zosklovatie, pridáme mäso a paprikový krém alebo mletú papriku. Vložíme mäso, opražíme a počkáme až pustí šťavu, znížime plameň. Podlejeme vodou a dochutíme korením prípadne bujónom na perkelt. Okrem hore spomínaných korení môžete pridať aj cesnak, mletú rascu alebo iné... Keď všetko spolu zovrie, pridám papriky a paradajky. Niekto pridáva aj za lyžičku pretlaku. Varíme. Keď je už mäsko mäkké, za cca 50 minút, pripravíme si hrniec so sítkom, na ktoré vyberieme mäso zo šťavy. Uložíme niekde bokom do nejakej misky a necháme trocha vychladnúť. Sítko vrátime nad hrniec a prelejeme cez neho všetko, čo nám ostalo v pôvodnom hrnci. Scedenú šťavu zahustíme gustinom alebo múkou, a po zovretí varíme ešte aspoň 2 minúty. Mäso vykostíme, zbavíme kože a nakrájame na malé kúsky. Z 1,5 kg horného stehna ostalo 660 g čistého mäsa. Vložíme do pôvodného hrnca, pridáme obsah sítka - t.j. cibuľku a a paradajky a kelímok smotany. Všetko spolu premiešame a necháme prejsť varom. Ak sa Vám to bude zdať trocha husté a suché, prilejte 1 naberačku šťavy! Palacinky plníme asi 2 kopcovitými lyžicami mäsa, prehneme po oboch stranách. Potom spodnú a vrchnú, preklopíme na peknú stranu a batoh je hotový. Prelejeme šťavou, nakopíme kyslú smotanu a posypeme petržlenovou vňaťou, to jedlu dodá jedinečnú chuť! Dobrú chuť!!!!!!!:-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
kristína s. (nigina) ID 32120 (6.8.2009, 12:46) | |
vyzerá to parádne... | |
ODPOVEDAŤ |
Irena W. (irmuska) ID 105511 (6.8.2009, 11:36) |
toto je aj naše obľúbené jedlo, ja kurča vykosťujem surové, všetko dám uvariť aj mäso aj to ostatné a potom to precedím a mäso pomeliem. zvyšky z kuraťa vyhodím a šťavu prepasírujem. |
ODPOVEDAŤ |
Valeria R. (Val) ID 2061, mimibazar.sk/val (21.5.2008, 21:53) | |
Boze, vyborne to vyzera,len keby s tym nebolo tooolko roboty a toho casu . Ja by som radsej isla s detmi von a na toto sa dala pozvat. Pre istotu si to vytlacim ak by dlho prsalo Valeria | |
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 23:07) | ||
Nie je toho veľa, len som to naozaj krok za krokom nafotila, aby to bolo jednoduchšie aj pre začiatočníčky ! Plnka je vlastne perkelt, šťava je zvlášť zahustená a do mäsa primiešaná smotana. Palacinky kupujem v palacinkárni a obed je hotový za hodinu! A ako si na ňom všetci pochutíme ! A za hodinku námahy to určite stojí! | ||
ODPOVEDAŤ |
Renáta Č. (Cvrkotik) ID 6088, mimibazar.sk/cvrkotik (21.5.2008, 8:20) | |
vyzerá to skvele! | |
ODPOVEDAŤ |
Nikoleta H. (Hegniki) ID 15868, mimibazar.sk/hegniki (21.5.2008, 9:00) | ||
A ako skvele chutí !!!! | ||
ODPOVEDAŤ |