Silvia K. (silviakov) ID 45553 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)
Veľhory
[ recept č. 5427 zo dňa 19.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
6 vajec*150 g hladkej múky*250 ml vody*125 g masti alebo stuženého tuku*soľ*čokoládová poleva Plnka: 1,5 l mlieka*3 pudingové prášky s vanilkovou príchuťou*3 vanilínové cukre*15 lyžičiek kryštálového cukru*2 práškové šľahačky*1 Palmarin
POSTUP PRÍPRAVY
No, tak znova po týždni hlásim sa ja ,14-ročná a prinášam do zbierky MMB môj v poradí 2. recept. Veľhory patria k našim top 10 rodinných receptov už asi od roku 2000 - teda 8 rokov.Plnky striedame- určite upečiem a nafotím aj Karamelové veľhory. Snáď sa mi to do prázdnin podarí. Určite skúste -neoľutujete!
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Tuk dáme do vlažnej vody, pridáme štipku soli a varíme, kým sa tuk nerozpustí. |
![]() |
Do vriaceho postupne primiešavame múku a varíme do zhustnutia.Do vlažnej masy po jednom vmiešame vajcia, vyšľaháme ju , rozdelíme na polovice a každú na vymastenom plechu pečieme v horúcej rúre 10 minút. |
![]() |
Cesto sa - ako vidíte- zvlní.......... Plnka:Z 1,2 litra mlieka, všetkého kryštálového a 1 vanilínového cukru si uvaríme hustý puding.Do horúceho vmiešame Palmarin a necháme vychladnúť.Plnku natrieme na jeden plát na to rozotrieme šľahačku vyšľahanú s 2 vanilínovými cukrami a zakryjeme ho druhým tak, aby "veľhory" boli navrchu.Pokvapkáme polevou a necháme stuhnúť.Pokrájame na rezy. Dobrú chuť! :o) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Patrik B. (perikles) ID 123922 (20.2.2010, 12:28) |
ja som taketo neco piekol ked som ma 12  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (21.2.2010, 18:17) |
Ja som mala 14.... a?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (21.5.2008, 10:54) |
super..takéto šikulky sú úžasné...na svoj vek...keby ich bolo viac ... ja som takéto podobné niečo robila...volalo sa to oblaky-mraky---skúšala som to z domácej masti ako bolo to trošku cítiť ale zjedlo sa...zálezí od plnky... ked som to robila den vopred, tak sa to celkom dalo aj krájať... lebo cesto trošku zvlhlo z plnky... v sobotu mám párty, vyskúšam toto... viac sa mi to páči.. ďakujem..len tak ďalej . Ešte mi prosím dopíš teplotu pečenia lebo tu som nevedela odhadnúť... keď píšeš len 10 minút..lebo ja som to musela dlhšie , aby to nebolo surové.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (upravené 25.5.2008, 16:18) |
urcite treba vyskusat a teplota pecenia je asi 180°C - mozno to nie je presne ze 10 min. to je podla potreby ved uvidite podla farby musi byt jemne ruzovkasty a s tou mastou som este neskusala a ani radsej nebudem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (21.5.2008, 8:01) |
Ahoj Silvinka, si veeeeeeľká šikuľka Kočky, určite vyskúšajte tento zákusok Ja robím karamelové veľhory a ešte na spôsob krémešu. Ale vyskúšam aj s touto plnkou Silvi a dám vedieť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (21.5.2008, 15:52) |
urcite sa ozvite  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anka H. (ankahaj) ID 12354 (20.5.2008, 11:09) |
Silvi na 14-rokou si neskutocna sikulka ahoj  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (20.5.2008, 14:31) |
dakujeeeeeeeeeeeeeem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lívia C. (brouk) ID 18788 (20.5.2008, 9:46) |
a ako sa to krája? Ten vrchný plát sa musí pokrájať skôr ako sa uloží na šľahačku? alebo to ide krájať aj keď je to položené. Ďakujem. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (20.5.2008, 14:31) |
ano musis pokrajat skor ako polozis na slahacku inak by sa pomliazdil  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (20.5.2008, 10:16) |
ak môžem, tak ti poradím, to cesto zmäkne, ak by to bolo listkové, vtedy by bolo dobré pokrájať dopredu, ja som robila niečo podobné http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=4714&user=33802 inak tento zákusok je jedinečný  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | alena t. (ajat) ID 26909 (20.5.2008, 9:11) |
ahoj Silvi, koláčik sa chystám robit cez víkend manželovi a synovi k meninám, vyzerá mňam Len sa ťa chcem spýtať,do plnky ide celý Palmarin? Nenašla som ho totiž spomenutý v surovinách.... Díky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (20.5.2008, 14:29) |
ano ano musim to dopisat..... diki za upozornenie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Terezka M. (Beberuska.teruska) ID 44244 (20.5.2008, 6:36) |
Hmm,to je něco jako mraky,že!?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (20.5.2008, 14:29) |
no neviem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (19.5.2008, 19:03) |
To cesto na plechu má byť aké hrubé?? A tá spodná plnka - to je iba puding?? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (20.5.2008, 14:28) |
to nie je hrube to cesto ale tak sa zvlnilo |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (1.6.2008, 13:51) |
No ano... Ale ja som skôr mala na mysli, že v akej hrúbke ho treba dať na plech.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (1.6.2008, 14:00) |
Peti, ak môžem poradiť za Silvinku - hotová masa odpaľovaného cesta sa delí na polovicu - a každá sa upečie zvlášť - lyžicou dať na plech a rozotrieť. Ono sa zdá byť také hrubé - ale to sú vyduté určité miesta na ceste - ono to tak má byť. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (10.6.2008, 21:02) |
dakujem ze ste odpovedali za mna lebo keby mali maminky cakat za mnou tak by sa asi nedockali ja som si tieto komentariky vsimla az teraz ozaj dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (10.6.2008, 21:09) |
Silvinka, rado sa stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Peťka B. (Korinna) ID 45364, mimibazar.sk/korinna (19.5.2008, 18:57) |
Vyzerá to paráádne. Si šikulka.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (19.5.2008, 20:43) |
pockaj idem hned dokoncit lebo som nestihla dopisat recept |
ODPOVEDAŤnahlásiť |