Ivan K. (ikzm1) ID 254041 |
|
Oblasť: Zlaté Moravce |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 17.9.2012 |
Naposledy: 14.12.2023 13:49 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
SIRUP Z ČIERNYCH RÍBEZLÍ
[ recept č. 54123 zo dňa 19.6.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
čierne ríbezle, cukor, voda, kyselina citrónová
POSTUP PRÍPRAVY
Umyté, odstopkované ríbezle odšťavíme na odšťavovači alebo ovocnom lise. Na liter ríbezľovej šťavy, pridáme liter vody, 1,5 kg cukru a lyžičku kyseliny citrónovej. Zohrejeme na teplotu 40-50 stupňov, kým sa cukor nerozpustí a nalejeme do fliaš. Odložíme na tmavé a chladné miesto, najlepšie do chladničky.
Sirup bez varenia si uchováva všetky dôležité látky ako Vitamín C a P, bioaktívne flavonoidy, pektíny, resveratrol, antioxidanty a éterické silice. Pôsobí močopudne, potopudne, proti hnilobe, artritíde, hnačke, skorbutu, posilňuje žalúdok. Vďaka obsiahnutým antioxidantom je prevenciou voči demencii a starnutiu buniek, tkanív, orgánov a organizmu. Komplex flavonoidov s účinkom na cievy označovaný nesprávne ako vitamín P, má (najmä v kombinácii s obsiahnutým či dodaným vitamínom C) ochranný vplyv na bunky, orgány, cievy a zvýšenie hladiny antioxidantov. Bioaktívne flavonoidy pôsobia s obsiahnutým aj dodaným vitamínom C väčšinou synergicky (znásobuje sa účinok spoločným pôsobením obsiahnutých látok ). |
| Jana S. (jansam) ID 243759 (24.6.2014, 11:26) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Viera Š. (visi) ID 41265 (20.6.2013, 20:46) |
Milujem čierne ríbezle |
ODPOVEDAŤ |