Katarína R. (Hersi) ID 85661 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 57 návštěvníkov)
Najobyčajnejší recept na palacinky... a predsa ten " NAJ" ,)
[ recept č. 53975 zo dňa 7.6.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 ml mlieka, 10 ( kľudne takých väčších,alebo menších a jednu potom pridáte ak bude treba) polievkových lyžíc hladkej múky, 2 vajíčka , 1 vanilkový cukor( ano viem viem,cukor do palaciniek isť nemá, ale kto to povedal? ) , štipka soli ...
POSTUP PRÍPRAVY
Vyskúšala som kvanta receptov na palacinky. Viem že ich je kopec, veď ani toto nie je žiaden prevrat, aj keď pre mňa taký malý, minimálne v jednoduchosti a ľahkom pečení Vymenila som ho aj za palacinky 3:2:1..Mne osobne sa aj také cesto zvyklo trhať, niekedy bolo mastné veľmi ( asi múka,neviem) , že reku keď je tak vychváleny ,vyskúšame takto , ale100 ľudí 100 chutí,samozrejme nič nezatracujem, :)
Ale k postupu ( pre začiatočníkov v kuchyni) ,každá vieme že do palaciniek ide mlieko múka vajičko ale niekedy padne dobre vedieť aj koľko čoho. Všetko zmiešať , najlepšie mixérom, nechať postáť aspoň 15 min !! TO JE DOLEŽITÉ!!!!!
A pečieme jedna radosť :) Potierajte / alebo nie , panvicu podľa uváženia, ja potieram,aj keď mám kvalitnú panvicu,tak každú tretiu... Cesto je výborné aj na slano / to už bez cukru :) Ten ja do cesta ( jeden vanilkový), dávam, a či vedia prihorieť rýchlejšie som nezistila.
Dobrú chuť
A na záver.. 70% úspechu je v dobrej panvici. Ak palacinky robievate pravidelnešie, oplatí sa investovat, ušetríte si kopec času a sklamania v kuchyni |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |
Mirka Z. (jaskalara) ID 53589, mimibazar.sk/jaskalara (24.7.2013, 13:26) |
Ahoj Katka, palacinky som akurát urobila , cesto je perfektné, vôbec sa netrhá , dokonca aj tá prvá bola vynikajúca . Plnila som ich tvaroh+nutela+čerstvé marhule . Palacinky robím málokedy, ale odteraz len podľa tohto receptu, aj keď sa mi na začiatku zdali tiež 3 vajcia veľa...neľutujem, stáli zato .....moja dcérka sa ich napráskala a už |
ODPOVEDAŤ |
| Jana G. (beaja) ID 157746 (1.7.2013, 9:55) |
tieto palcinky su naozaj vyborne, ovela, ovela lepsie ako tu niekde vlozeny recept na " genialne palacinky 3-2-1 " ktore tu kazdy ospevuje. je to strasne mastne a sýte cesto .......tento receptik od p. Kataríny je stara klasika ktoru robim roky a su fakt naj.... naj...... lnak ja to robim bez vázenia..... davam pol litra mlieka, 8-9 kopcovitých lyžíc hl. muky a jedna vanilka , lyzica cukru , 2 vajcia, ale je to v podstate to iste ako je tento recept..... odporucam kocky, ktore len skusate a hladate cesto na palacinky, katarinkin recept je zarucene najlepší !!!!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína R. (Hersi) ID 85661 (27.7.2013, 10:00) |
Dakujem Jasne, inak cudovala som sa ze jednoduchsie napisat bolo asi pol litra mlieka a 10 lyzic muky .. Veru, mne sa tiez velakrat stalo ze cesto bolo mastne - mozno muka? , alebo ze polka skoncila v kosi lebo sa trhali a musela som to robit stylom nie otacat na panvici ale vyklopit na tanier, pockat, a vratit no proste . Ale ktovie, kde je figel Kazdopadne, 100 ludi, 100 chuti, a tak to ma byt |
ODPOVEDAŤ |
| | Natália B. (Doboška17) ID 326078 (23.2.2017, 19:33) |
Čo vlastne znamená to 3-2-1 |
ODPOVEDAŤ |
| Jana P. (Janne´s bakery) ID 60346 (8.6.2013, 19:22) |
MILUJEM PALAINKY. , neskutocnee su!! |
ODPOVEDAŤ |
| Marika S. (finka) ID 64179, mimibazar.sk/finka19 (8.6.2013, 11:24) |
Základná FINTA na najlepšie palacinkové cesto je : nedávať cukor ! Roky rokúce robím cesto pomer 3:2:1 Vložila ho Janka http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=5654 a je to cesto, ktoré nesklame nikdy |
ODPOVEDAŤ |
| Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (8.8.2013, 14:07) |
myslim,že ziadna zakladna finta neexistuje |
ODPOVEDAŤ |
| | Helena B. (hela2) ID 37749 (8.8.2013, 7:57) |
Ja dávam do cesta vanilkový a aj škoricový cukor a tiež ma nikdy nesklamalo. Základ je dobrá panvica. |
ODPOVEDAŤ |
| | Oľga V. (Gugina) ID 23757 (30.7.2013, 9:28) |
Mne napríklad podľa toho receptu 3:2:1 nechutili, boli také "gumové", skúšam stále iné, tak uvidíme aký bude tento |
ODPOVEDAŤ |
| | | Oľga V. (Gugina) ID 23757 (30.7.2013, 12:17) |
Takže vyskúšané, chutili výborne . |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína R. (Hersi) ID 85661 (upravené 27.7.2013, 10:21) |
Poznam, mna,no mna sklamalo - ale predsa ked milionu kucharok vyhovuje, myslim ze je to ok,nemusi kazdemu, kazdy mame ten svoj a ten figel - s cukrom aj bez - nepostrehla som ziadny rozdiel takze kto ma chut si ho tam da |
ODPOVEDAŤ |
| | Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (8.6.2013, 17:19) |
Ano, najlepšie palacinky na svete....Najdokonalejší receptík... |
ODPOVEDAŤ |
| | Monika K. (mooni) ID 11030, mimibazar.sk/mooni (8.6.2013, 11:53) |
ja robím od oka, mlieko asi pol litra, 2 vajcia a do toho múka pol a hladká , trocha soli, kým neni také husté ako chcem, tak prisypávam múku |
ODPOVEDAŤ |
| | Viera F. (veqa) ID 13798, mimibazar.sk/veqa (8.6.2013, 11:47) |
presne 3:2:1 sú naj palacinky, vôbec sa netrhajú a fakt nedávať žiaden cukor, vtedy sú |
ODPOVEDAŤ |
| kristína s. (nigina) ID 32120 (8.6.2013, 11:16) |
podľa mňa niet lepšieho receptu na palacinky ako 3:2:1 Nikdy, nikdy sa netrhajú, nie sú vôbec mastné, nemusím mastiť panvicu a odkedy poznám tento recept ( už dlhšie), úplne rada palacinky robievam. A musím robiť úúúplne tenučké, lebo hrubé by mi muž nechcel Vajcia dávam iba dve, cukru snáď 1/2 čL |
ODPOVEDAŤ |
Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (8.6.2013, 9:33) |
cesto urcite nebolo mastne od muky,trha sa,ked je vela cukru v ceste,3vajcia je pre mna na pollitra ml.vela, a to, ze ma stat aspon pol hod. je ok,suroviny sa prepoja,je take nabobtnane,ale kto je zaciatocnik tomu moze vas recept aj pomoct |
ODPOVEDAŤ |
| | Katarína R. (Hersi) ID 85661 (upravené 27.7.2013, 10:23) |
nikoho nazory neodsudzujem. Skusala som x krat aj cesto 3:2:1 ale v porovnani s tymto "obyc" , pre mna nie je lepsie, ale 100 ludi 100 chuti, kazdy ma ten svoj.... Mne osobne neprisli 3 vajcia vela,inak som to neskusala,nemala som dovod , niesom zaciatocnik vo vareni,mam uz svoje roky,takze davam ho tu pre tych,ktori nerobia palacinky od oka, niekedy staci mala zmena a vsetko je inak. A jedna vanilka v pol litri mlieka my nepride vela... a nikdy som s tym nemala problem |
ODPOVEDAŤ |
| | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (14.6.2013, 7:17) |
samozrejme,ok, zle ste ma pochopili,nie vy ste zaciatocnik,ale kto zacina,lebo su tu aj taki,mozno mu vas recept pomoze,vela recp.odtial mam vyskusanych ,ale len malo ich robim podla predlohy,asi ako kazdy |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 27 (zobrazuje sa 21-27) | << predošlé 1, 2 |