Veronika T. (eseta) ID 106408 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Droždová teplá nátierka
[ recept č. 53757 zo dňa 21.5.2013 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
2 cibule, kocka droždia-42g, olej, soľ, mleté čierne korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Cibule nakrájame na malé kocky, opražíme na oleji do sklovita. Pridáme droždie, roztopíme a opekáme ešte asi 8 minút, aby sa tepelne opracovalo a prestalo pracovat :)........ na záver osolíme, okoreníme a podávame na chlebíku :)............... je to zdravé a výýýýýborné , akurát potom treba vela vetrat :) ale stojí to za to, sama som bola prvý krát prekvapená. ... Recept je na dve porcie, vyšlo mi asi na 5 polovičných krajíčkov chlebíka. |
 | Sandra C. (Sandra13) ID 11360, mimibazar.sk/sandra13 (21.5.2013, 21:59) |
...mňamka, ja to robím tak, že keď sa už tie kvasnice tak zahustia pri tom zmažení na cibulke, pridám 2 vajíčka a celé to ešte spolu vymiešam ako praženicu. nechám vychladnúť a potom vmiešam cca polovicu z velkej kocky masla( zmäknutého) a celé vymiešam. ja dochucujem soľou a drvenou rascou..my to ale jeme na studeno ako nátierku-.je to dooobrotka-tak ako zo škôlky S.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Judita K. (Judka) ID 3814, mimibazar.sk/judka (21.5.2013, 20:27) |
áno tam boli ešte za našich čias vajíčka - myslíte že stačí pridať vajíčko a bude taká ako v "škôlke" ?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Daniela C. (barila) ID 3809, mimibazar.sk/barila (21.5.2013, 20:08) |
U nas sa to tiez robilo este s vajickami.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (21.5.2013, 19:53) |
vyskúšam,jedávali sme ešte ako deti....ale boli v nej aj vajíčka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |