. .. .. .. .. .. .
. .

Famózna narodeninová torta "banány v čokoláde" - RECEPT 53558

Eva A. (Eviana) ID 114156
.
Oblasť: Dunajská Streda
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 25.9.2009
Naposledy: 1.4.2018 9:30
Aktualizácia: 10.3.2012 22:13
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 3
RODINNÉ FOTOGRAFIE 25
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 83
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Famózna narodeninová torta "banány v čokoláde"


[ recept č. 53558 zo dňa  ]


Famózna narodeninová torta "banány v čokoláde"


POTREBNÉ PRÍSADY

Podľa požadovanej veľkosti torty - ja som robila na veľký plech, takže som použila dvojitú dávku - 12 vajec, 12 PL práškového cukru, 12 PL polohrubej múky, 1/2 prášku do pečiva, 4 PL kvalitného kakaa - to na korpus. Na plnku: 3 šľahačkové smotany, 300 g čokolády (použila som 52% na varenie z Lidla), marhuľový lekvár, 4 veľké banány

POSTUP PRÍPRAVY

Moje mláďatko dnes dospelo... a ja - i keď na torty fakt nie som - som mu v zmysle tradície musela spraviť narodeninovú tortu. A keďže podľa môjho mláďatka nikto nevie spraviť tak dobrú čokoládovú tortu ako ja, tak som teda i túto osemnástu v poradí skúsila - za výdatnej pomoci manžela a pri doťahovaní môjho nápadu pri zdobení aj silným kreatívnym zásahom kamarátky Key.
No na poťahovku som si zatiaľ netrúfla, tak sme to poňali trošku inak. A výsledok je celkom zaujímavý... a chuť... hm hm hm... tá je naozaj famózna - ako vraví moje dieťa :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Deň vopred si pripravíme - uvaríme parížsku šľahačku - ja som robila z troch 33% šľahačkových smotán a 300 g 52% čokolády na varenie z Lidla. Do hrnca dáme variť šľahačku... nalámeme do nej čokoládu...


...za stáleho miešania necháme prevrieť


...odstavíme z ohňa - vznikne nám krásna tmavá hladká hmota, necháme vychladnúť a dáme do chladničky do druhého dňa (min. 8-10 hodín)


Upečieme si korpus - všetky žĺtka (v mojom prípade 12) si vymiešame s polovicou práškového cukru - čiže u mňa 6 PL (polievových lyžíc)


Kým som miešala žĺtka s cukrom, mixér mi vyšľahal bielka (u mňa 12 ks) s druhou polovicou cukru (6 PL). Vždy pridám aj štipku soli.


...krásne do tuha


V miske si pripravíme suché suroviny: 12 PL polohrubej múky, 4 PL kakaa (lyžice nie kopcovité, ale zarovnané) a 1/2 prášku do pečiva - spolu zamiešame


Preosejeme do žĺtkov vymiešaných s cukrom


...v pôvodnom recepte sú 2 PL kakaa, ale ja som chcela mať aj korpus peknej čokoládovej farba, tak som dala 4 PL - takže to celé bolo trochu hustejšie, preto som si odobrala asi 2 kopcovité lyžice vyšlahaného snehu z bielkov, aby som to mohla vymiešať spolu do hladka


...potom som do toho dala všetok zvyšný sneh z bielkov


...ktorý som už len zľahka zašlahala do masy


...plech som si trošku vymastila a vystlala papierom na pečenie a masu rovnomerne rozotrela na plech. Dala som piecť na cca 170°C cca 25 min (podľa druhu rúry) - treba sledovať a vyskúšať špajdlou.


...upečený ešte horúci korpus som obrátila a papier stiahla - nechala vychladnúť a potom rozrezala na dva pláty - túto časť som v zápale práce zabudla zdokumentovať :)


...vlastne obrátený a z papiera stiahnutý záber som spravila :)


...parížsku šľahačku uvarenú den vopred vyberieme z chladničky a dáme do misy


...a vyšľaháme do tuha - ide to naozaj rýchlo - opatrne, nech neprešľaháte do maslovita


spodnú časť, resp. spodný plát natrieme polovicou šľahačky


...naukladáme kolieska banánov


druhý plát zo spodu - kde je prerezaná časť - natrieme marhuľovým (alebo iným obľúbeným) lekvárom - nie príliš, aby sa to nešmýkalo, len toľko, aby to tortu zvlhčilo - korpus lekvár vsaje.


Prikryjeme vrchným plátom tak, aby lekvárová časť prišla na banány a vrch zostal hladký. Celý povrch torty potrieme zvyšnou parížskou šľahačkou a polejeme čokoládovou polevou - recept na ňu mám vo svojich receptoch (tú časť som tiež akosi nestihla zdokumentovať)


Síce som pôvodne chcela dať niekomu spraviť marcipánového býka - nakoľko syn je býk ako vyšitý - ale nenašla som nikoho, kto by vedel spraviť býka podľa mojich predstáv, tak prišla na rad moja improvizácia... syn našiel obrázok býka, ktorého by si raz chcel dať vytetovať, tak mi napadlo, že by bolo celkom fajn nejak ho dostat na tú tortu... a napadlo mi toto - šablóna, tekutá čokoláda ako lepidlo a kokos - realizácia: trpezlivá a kreatívna kamoška Key ♥


...býk už hotový


...a tu už komplet aj s číslom "18"


...a tu už len polovica torty - prierez


...a detail rezu



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Rezy ako pierko od srdiečok z Laziska | Famózna narodeninová torta "banány v čokoláde" | Skvelé rýchle kuracie rezníky so šampiňónmi >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Andrea J. (andrea000) ID 65701, mimibazar.sk/andrea000 (6.5.2013, 20:16)
Mnam :-)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.5.2013, 11:30)
Ďakujem (F)
ODPOVEDAŤ
Květa Š. (carodkaK) ID 36866 (6.5.2013, 19:34)
moc díky,už je to jasní i mně (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.5.2013, 11:30)
Mám radosť (F)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (6.5.2013, 11:48)
(flower)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.5.2013, 11:31)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (6.5.2013, 8:54)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (7.5.2013, 11:31)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (5.5.2013, 20:53)
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (^) (^) (^) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.5.2013, 20:58)
Ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.5.2013, 20:58)
Ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.5.2013, 20:58)
Ďakujem (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Anka B. (jojkomonika) ID 93253 (5.5.2013, 20:48)
(Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.5.2013, 20:58)
(F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Květa Š. (carodkaK) ID 36866 (5.5.2013, 19:00)
je korpus rozříznutý a natření krémem, nebo je to natřeno navrch a poleva? a banány na kousky, nebo celé vedle sebe? mohla bych prosit o doplnění? díky
ODPOVEDAŤ
Eva A. (Eviana) ID 114156 (5.5.2013, 19:02)
Pracovný postup práve vkladám, poprosím o chviľku strpenia ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu