Ivana B. (brculka8) ID 173421 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)
Perfektny segedin za pol hodinu
[ recept č. 53548 zo dňa 4.5.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Pre celu rodinu budeme potrebovat : olej, 1kg kyslej kapusty, cca 400g bravcoveho masa, 1ks cibula, 1x smotana na varenie, sol, korenie, bobkovy list, rasca, cervena paprika + priloha kupena knedla alebo skuste domacu podla mojho receptu, ktora sa zarucene vydari kazdej gazdinke: 1kg polohrubej muky, 1 sacok suseneho drozdia, 4 lyzicky soli a 4 cukru, 3PL olivoveho oleja, 6dcl tepleho mlieka
POSTUP PRÍPRAVY
Na rozpalenom oleji oprazime nadrobno pokrajanu cibulu dozlatova, pridame maso, prudko oprazime pridame korenie, papriku, rascu a bobkovy list. Podlejeme vodou, dusime 10min a pridame kapustu. Podla chuti osolime alebo pridame trocha cukru, ak je kapusta velmi kysla.. Dusime dalsich desat minut, pridame smotanu, nechame previet a mame hotovo.
Knedla: vsetky prisady vymiesime a nechame vykysnut. Vykysnute cesto rozdelime na bochniky a parime kazdy 20 minut, po vybrati poprepichujeme sparadlom a potrieme olejom.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
suroviny |
![]() |
oprazime cibulku a pridame maso |
![]() |
podliate vodou, opaprikovane, okorenene, s rascou a bobkovym listom |
![]() |
dokoncene, ochutene, akurat kysle, zjemnene smotanou a mozeme podavat |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Eva N. (leskot) ID 98318 (15.8.2013, 21:19) |
Ja si myslím, že keď Ivanka krája na také malé kúsky to mäso, tak naozaj môže byť za pol hodinky mäkké....a kyslá kapusta tiež nebýva rovnako mäkká (alebo tvrdá) .... ja krájam na poriadne veľké kúsky a tiež musím ustriehnuť, aby sa mäso nerozvarilo, lebo také nám už nechutí .....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Frantisek M. (ferri222) ID 226089 (22.6.2013, 13:03) |
Bez urazky,ale segedin za pol hodiny ?? jedine ze je robeny v tlakovom hrnci aj to je malo.mne to trva min. 70-80min aby bolo vsetko eno-nuno. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (26.6.2013, 22:43) |
nie nerobim v tlakovom hrnci, ale ani nevarim so stopkami samozrejme, ze s pripravou a s urobenim knedle mi to trva podstatne dlhsie a cas zavisi aj od toho, ake mate maso a kapustu, neviem mne to vychadza tak max 40 min, ale moze to byt aj tym, ze ja mam keramicky sporak a ked to po pol hodke vypnem, tak ono to krasne dojde aj same.. a maso krajam o velkosti asi na 1cmx1cm ale urcite by som sa s tym nepiplala vyse hodiny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (27.6.2013, 13:56) |
1krat1cm? obdivujem vasu nekonecnu trpezlivost,cize priprava dlha,varenie kratke |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Ivana B. (brculka8) ID 173421 (27.6.2013, 19:05) |
no bohuzial, maso musim krajat do vsetkych jedal na co najmensie, inak mi to tu bojkotuju ale uz som si zvykla a aj cibulu musim mat na mikromilimetre nakrajanu.... takze tak.. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maria Š. (mickey) ID 6457, mimibazar.sk/mickey (22.6.2013, 18:15) |
ona to ale nerobila v tl.hrnci,je to malo,mne za ten cas akurat zmakne kapusta,ale ked to jej vyhovuje,tie chute by sa mali vsetky spojit,najlepsi je aj tak na dalsi den,aspon podla mna |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Lenka B. (ballou) ID 28541, mimibazar.sk/ballou (22.6.2013, 18:59) |
a ja si myslím že neodhadla čas..lebo nevyzerá byť zlý  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | martina g. (tinaG) ID 124180, mimibazar.sk/tinag (1.11.2014, 7:21) |
Ty brdo babenky, preco by neodhadla cas!!! len potvrdzujem ze ja tak isto robievam a tiez mi to netrva dlho a je tak chutny ze do vecera zmizne z hrnca, naozaj je to tym ze to masko je na male kusky a ked sa osmahne na cibulke tak potom mu uz netreba vela ,takze ja teda s kupovanou knedlou cca 40 minut a je to mnamka pozdravujeeem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |