ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
*♥*Hlivová so zeleninou a klobásou *♥*
[ recept č. 53451 zo dňa 28.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 cibuľa, 2 PL oleja, kúsok masla 2 - 3 zemiaky (podľa veľkosti) 1 mrkva, 1 petržlen, 200 g hlivy 2 strúčiky cesnaku 1 nožička obľúbenej klobásy soľ, mčk, drvená rasca, paprika - množstvo podľla chuti 1 PL hladkej múky, 1 PL detskej krupice
POSTUP PRÍPRAVY
Očistíme zeleninu.
V hrnci rozohrejeme olej s maslom, orestujeme cibuľu i cesnak pokrájané nadrobno a pridáme zeleninu pokrájanú na menšie kúsky. Osolíme, pridáme mčk, papriku a drvenú rascu. Prykryjeme a necháme minútu dusiť na minim. stupni.
Po minúte, keď si zelenina pustila svoju šťavu, prilejeme z kanvice toľko horúcej vody, aby zelenina bola práve ponorená. Prikryté necháme dusiť domäkka.
Zatiaľ opláchneme a ošúpeme klobásu, pokrájame ju na menšie kúsky a vhodíme k zelenine. Doplníme príslušné množstvo horúcej vody. Polievku necháme ďalej vrieť.
Zápražku pripravíme len tak nasucho, bez oleja. Do malého kastrólika dáme múku a krupicu a chvíľu pražíme za ustavičného premiešavania, aby sme nevyrobili uhlík. Do opraženej múčnej zmesi pridáme studenú vodu a miešame, miešame a ihneď vlejeme do vriacej polievky. Necháme povariť 5 minút. Do odstavenej polievky pridáme čerstvú zelenú vňať (petržlen, cesnak ap.) |
 | magdaléna c. (megi118) ID 105517 (28.4.2013, 9:42) |
milujem hlivy.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.4.2013, 10:04) |
my tiež hlivy ... robila si už vyprážanú hlivu ? (trojobal)... je to super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (28.4.2013, 8:34) |
vyskúšam,polievočky milujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | kristína s. (nigina) ID 32120 (28.4.2013, 10:02) |
Budem rada, keď vyskúšaš, Kati  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |