
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
MÚČNIKY, POHÁRE |
Eva T. (Evulqa) ID 33802 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) JELLY - želatínový koláčik *****[ recept č. 5341 zo dňa 12.5.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 3 poháre polohrubej múky ( asi tak 250ml ), 2 vajcia, 1 pohár kryštálového cukru, 125g Palmarín, 1 ČL sóda BB, 1-2 PL kyslej smotany...........Plnka: 400ml mlieka, 1 vanilkový puding, 4-5 PL práškového cukru, 250g masla ( Hery )................. Želatína: 1 bal. Jelly želatíny - hotovej, alebo 1 sáčok práškovej Jelly želatíny .................Poleva: 125g masla, 5 PL medu, asi 150g posekaných orechov..........Na potretie: džem POSTUP PRÍPRAVY Zo surovín na cesto si spracujeme linecké cesto, tým že doňho použijeme kryštálový cukor bude trochu iné, ale to je vporiadku, robí sa s ním ako s klasickým cestom. Dáme do chladničky stuhnúť. Ak sa nám nepodarí zohnať hotovú Jelly želatínu, tak si pripravíme sami podľa návodu na obale želatínu, ale je lepšie si ju urobiť deň pred pečením, aby stihla dobre stuhnúť. Kým sa cesto v chladničke chladí, uvaríme z mlieka a pudingu hustý puding a necháme za občasného premiešania vychladnúť, aby sa nám neurobila kožka. Kým sa puding chladí vymiešame maslo s cukrom. Potom vmiešame po malých častiach puding do masla. Vyberieme cesto z chladničky , prepracujeme ho, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť upečieme na opačnej strane plechu s nízkym okrajom. Želatínu pokrájame na malé kocky a jemne vmiešame do plnky. Na jeden upečený a vychladnutý plát cesta natrieme džem, potom plnku, na plnku položíme druhý plát cesta. Na vrch koláča uvaríme asi 2 minúty maslo s medom, prisypeme posekané orechy a túto teplú, ale nie horúcu polevu natrieme na koláč. Koláčik je najlepší na druhý deň z chladničky. Tento recept mi poslala z Anglie sestra Adriana S. ( adrika280 ) a je od Poľky. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() toto je práškové Jelly, ktoré som použila ja ![]() a toto je to hotové Jelly, túto fotku som si požičala s dovolením od Magdalena L. ( meggienka )ID 798 ![]() vyvaľkané cesto na nepomastenom plechu , tu som schválne vyvaľkala nakrivo, aby som Vám ukázala, ako sa dá linecké cesto upraviť aj na plechu ( ja sa s ním doslova bavkám) . Toto je ukážka pre babenky, čo sa ma už pri iných receptoch pýtali ako sa mi podarí to cesto prekladať na plech a upraviť do uhľadného tvaru ![]() takýmto valčekom si ho upravím do požadovaného tvaru, veď sa nebudem ja prispôsobovať cestu, ale ono mne a basta ![]() pripravené do rúry ![]() už hotová plnka , čaká len na želatínu ( ja som mala višňovú, mala perfektnú chuť ) ![]() krájenie želatíny, ja som si ju dala stuhnúť do dvoch dóz, aby nebola hrubá a aby skôr stuhla ![]() nakrájanú želatínu šupneme do plnky a jemne premiešame ![]() prvý plát natiereme džemom, vyberieme si vhodnú k príchuti želatíny, ja som mlela z posledného, tak som zmiešala dva rôzne, hodil by sa ríbezlový, alebo aj višňový ![]() natrieme plnku ![]() capneme druhý plát ![]() uvarená poleva z masla , medu a orechov ![]() teplú, nie horúcu polevu natrieme na koláč a necháme v chlade zmäknúť prepojiť všetky chute ![]() koláčik , ak je možné skladujeme v chladničke, tak je najlepší OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (24.5.2008, 18:46) |
Zial, ani pre seba nie, ale neboj, kusok toho rumu sa ti ujde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.5.2008, 19:26) |
sa teším, tak si s ním ľahnem aspoň pod našu palmu v obyvke ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (21.5.2008, 21:44) |
draha, nespekulujem iba radim. cigary som neskusala. Atlantik je super a kubansky rum tiez ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (24.5.2008, 11:49) |
aj mne si z neho kúsok, kúsoček doniesla????????????? ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.5.2008, 17:13) |
Slavka, galaretka je to prave. v povodnom recepte je galaretka, len som nevedela, ci ju na Slovensku dostat, tak som dala do receptu, ze dobre tuhe zele. Ale Galaretka by vlastne mala byt po polsky zelatina. Recept je od jednej Polky a ta diktovala presne Galaretku. Ta poleva na vrchu je mnam, skus a verim, z nebudes lutovat. Ja najblizsie ked urobim, tak mozno dam klasicke medove platy, ktore su na medovy kremes. Skor zmeknu platy. Mno, uvidim, ale kolacik je inak super a je z neho hlavne vela :} | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (20.5.2008, 18:22) |
Cica, ešte si len priletela od ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Slávka K. (slavenka) ID 760, mimibazar.sk/slavenka (20.5.2008, 16:33) |
Evka, je mozne pouzit aj ine zelé?? Myslim taku Galeretku (tak nejako sa to vola)?? Rada by som ho skusila a velmi sa mi do Tesca nechce ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (20.5.2008, 18:18) |
Slávka, myslím si , že kľudne môžeš, len si urob dopredu a nechaj na noc poriadne stuhnúť, ja som nestíhala, tak som ju v mrázáku narýchlo dávala stuhnúť a trochu sa mi pri vmiešaní do krému rozpadla, nie je dobre vidieť v náreze tie želé kocôčky, ale chuť bola jedinečná, tak nech sa ti vydarí a daj vedieť , pa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana S. (adrika280) ID 34442 (20.5.2008, 16:14) |
no vidim, ze kym ja som valala sunky pri Atlantiku, tak si sa cinila barzo mocno... kopu novych receptov. Kolacik sa ti vydaril, len moj bol kusa vyssi. ja som asi piekla len na tom plechu , co ma vsetky styri kraje ( bo iny tu nemam xixixixi). ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (upravené 21.5.2008, 7:40) |
Vitaj "doma" xixixi, vidím, že si tam mala absťak, keď si už stihla prebrázdiť MMB ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() maš pravdu ja som bola asi lachvata, chcela som veľa z koláčika, tak som to kydla na veľký plech, nabudúce ho tak nevyvaľkám, aj preto, že sa žiada aby bol vyšší a vynikli tam tie želé kocôčky, ale inak bol neskutočne fantastický |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Magdalena L. (meggienka) ID 798, mimibazar.sk/meggienka (17.5.2008, 10:51) |
To vyzera dobreeee ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (17.5.2008, 19:20) |
Magdalenka, ešte raz ďakujem ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Gabi H. (gaha1) ID 4525 (13.5.2008, 16:22) |
No to je ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (13.5.2008, 18:57) |
Gabi, už len bolo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (12.5.2008, 19:29) |
babenky, z toho hotového želé už tu je jeden bomba recept, za objavenie Jelly ďakujem okrem Magdalénky aj Mati 74 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() tu je link na Maťkin receptuš http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3945&user=9033 |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |