. .. .. .. .. .. .
. .

hmota na fondán - RECEPT 53364

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 124928 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


hmota na fondán


[ recept č. 53364 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


POSTUP PRÍPRAVY

180 g Cukríky JoJo Marshmallow
600 g práškový cukor
2 PL studená voda
1 ML kys.citrónová-prášková
0,5 cm pásik CERA - stužený tuk
potravinárske farbivo
mandľová príchuť, podľa chute




Postup receptu

Pripravíme si ingrediencie.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Do misky vhodnej do mikrovlnky vsypeme 2 balíčky (2x90g) cukríkov JoJo Marshmallow, pridáme 2 PL vody, 1 ML kys.ctrónovej, Ceru vo veľkosti vlašského orecha a potravinársku farbu podľa účelu použitia fondánu. Cukríky môžu byť aj Dulcia alebo od Haribo (170g) Ak chcem hmotu bielu, tak odrezávam bielu časť cukríkov od ružovej (JoJo) a použijem 4 sáčky teda 180 g bielych cukríkov.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Misu dáme do mokrovlnky na maximálny výkon na cca 2 minúty a vždy po 15 sekundách otvoríme mikrovlnku a hmotu premiešavame.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Hmotu nesmieme nechať v mikrovlnke dlhšie ako 15 sekúnd, pre to že sa veľmi spení a cukríky sa môžu skaramelizovať.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Po dvoch minútach, keď sa nám už všetky cukríky roztopili, si postupne primiešavame 400 g dôkladne preosiatého p.cukru.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Zvyšných 200g vysypeme na stôl a vylejeme do stredu cukru už polotuhú hmotu.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Rukami dôkladne vpracujeme všetok cukru do hmoty.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Ak by hmota nestačila pohltiť všetok cukor, môžeme ruky jemne prepláchnuť vodou a tak ďalej hmotu miesiť až kým úplne nevpije všetok cukor.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Na koniec si ruky umyjeme, usušíme a ešte dôkladne hmotu prepracujeme.Takto je pripravená po rozválkaní na potiahnutie jednej veľkej torty.Kúsok nám vystane na ďalšie zdobenie. Hmotu môžeme skladovať v chladničke aj niekoľko týždňov.Ak ju máme dopredu pripravenú a chceme s ňou pracovať, tak ju vyberieme z chladničky a necháme odstáť pri izbovej teplote asi 5-6 hodín pred jej použitím.Potom sa dá krásne prehnietiť rukami a válkať.Ak je hmota tvrdá, tak si ruky namočíme pod tečúcou vodou a tak hmotu dôkladne prehnietime.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Na dôkladne očistenú a vysušenú pracovnú plochu - stôl si preosejeme p.cukor v hrubšej vrstve asi vo veľkosti plytkého taniera.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Položíme naň marcipán a váľkáme.Zvrchu neposýpame, lebo by nám cukor zanechal biele fľaky!Snažíme sa aby sa nám hmota nelepila na valček.Ak sa začne lepiť, tak si valček umyjeme a usušíme.Miestami kde sa lepí môžeme minimálne poprášiť cukrom.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Ak sa nám plocha vyváľkaného marcipánu rozrastá a vysúva s pod seba cukor, tak ho malíčkom vymetieme, aby sme ho válčekom nenanášali na hmotu.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Marcipán vyváľkame na rovnomerne tenkú hrúbku asi 2-3mm.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Vyváľkaný marcipán opatrne z jednej strany nadvihneme a prehodíme cez predlaktie.Hotovú, aj z vonka krémom natretú tortu si položíme na ľahko kĺzajúcu sa podložku a podsunieme si ju pod nadvihnutý vyváľkaný marcipán.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Pri vyhladzovaní pracujeme rýchlo ale opatrne.Prebytočné okraje môžeme postupne odrezávať.
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Pred položením marcipánu na tortu, plochu okolo nej očistíme od krému, aby "odpadový" marcipán nebol od krému a mohol sa ďalej zúžitkovať!
Marshmallow fondán na poťahovanie tort - falošný marcipán

Hotový, vyhľadený marcipán môžeme dozdobiť podľa vlastnej fantázie.Z hmoty môžeme tvarovať i kvety, či postavičky.
<< TORTA PRE MANŽELA JEHO OBĽÚBENÁ ZNAČKA APPLE | hmota na fondán | Topanočky a babatko na krst. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
anička b. (3xha) ID 57260 (25.4.2013, 17:44)
môžem poprosiť o obrázky ďakujem
misa1959@azet.sk (Y)
ODPOVEDAŤ
eva v. (evka590) ID 238925 (25.4.2013, 17:22)
mozem tiez poprosit tie obrazky :)) (Y) (Y) dakujem
ODPOVEDAŤ
Jana G. (beaja) ID 157746 (25.4.2013, 14:02)
i ja by som chcela tie obrazky :-) dakujem :-)
ODPOVEDAŤ
JITKA J. (rex) ID 75797 (21.4.2013, 18:29)
Dobrý den,můžu se zeptat,kde jsou k tomu ty obrázky?Děkuji.
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu