. .. .. .. .. .. .
. .

Lasagne - RECEPT 53238

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYŽA A CESTOVINY

ID 210747 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov)


Lasagne


[ recept č. 53238 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Lasagne


POTREBNÉ PRÍSADY

1x balíček Lasagní 500g Hovädzieho letého mäsa alebo mix hovädzie bravčové 2x plechovky lúpaných paradajok v konzerve 1x mrkvu 1/4 zeleru 1 petržlen 1 mala cibulka čerstvú alebo mrazenú bazalku soľ cukor Bešamel 70g másla 70g hl. múky 500 ml plnotučného mlieka 1/2 čajovej lyžičky soli

POSTUP PRÍPRAVY

Mrkvu, zeler, petržlen si nastrúhame na hrubo na strúhadle. Cibulku si nakrájame na drobno. Do hrnca si dame kvapku oleja pridame cibulku a nastruhanu zeleninku. Podusíme asi 15 minut a pridáme paradajky z kozervy ( ja dávam jednu a 4 čerstvé paradajky). Zmes osolime, mozeme aj trosku osladit podla chuti :). Celu zmes povarime asi 30 minut. Medzi tým si opražíme osolené mäsko na panvičke a pripravíme bešamel. Ja osobne bešamel osolím. Chutí mi viac :) Do uvarenej bolognskej omáčky pridame opražene melté mäsko a nakoniec pridáme bazalku. Odporúčam čerstvú alebo mrazenú. (kúpite v Bille značka Findus) Sušená sa moc nehodí, má inú chuť.


Pripravíme si plech na lasagne
Lasagne dopredu nepredvárame
najprv plech potrieme bešamelom
na bešamel poukladame prvú vstrvu lasagni
potom bolognskú omáčku
a znova lasagne
pokračujeme striedavo až kým sa všetko neminie :)
pečiem cca 45 min na 200° ale priebežne pichám spajlou :)
na vrch postruhaný syr dávam mozarellu a dávam ju až tesne ku koncu aby sa nespiekla...
<< Tvarohový koláč so snehom | Lasagne | Kurča plnené kuskusom ♥ ♥ ♥ >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (7.4.2013, 20:38)
(dance)
ODPOVEDAŤ
Pavla P. (paulitaa) ID 210747 (7.4.2013, 17:41)
Zabudla som ešte dodat že pred tým ako do bolognskej omáčky pridáte masko vymixujete ju tycovým mixerom (D)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu