ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
Kysnutá lúpaná bábovka
[ recept č. 53172 zo dňa 4.4.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g hl. múky špeciál - dala som špaldovú, 50 g cukru, 2 dcl mlieka, 25 g droždia, trošku soli, 60 g masla, 1 žltok. na obaľovanie: 120 g masla, 180 g cukru, 100 g mletých orechov, 1 lyžica mletej škorice, cca 60 g hrozienok namočených v rume
POSTUP PRÍPRAVY
Droždie vymiešame s troškou mlieka, cukru, muky a necháme vykysnúť. Hotový kvások vlejeme do múky, pridáme roztopené maslo, cukor, soľ, žĺtok, zvyšné vlažné mlieko. Vymiešame cesto a necháme kysnúť na teplom mieste asi 3/4 hodiny. Zatiaľ v jednej miske rozpustíme maslo (nad parou), v druhej zmiešame cukor s mletými orechmi a škoricou. Pripravíme si aj hrozienka, ktoré namočíme do rumu. Z vykysnutého cesta potom lyžicou vykrajujeme alebo rukou trháme kúsky, namočíme do roztopeného masla, obalíme v orechovej zmesi a ukladáme do vymastenej bábovkovej formy. Každú vrstvu posypeme hrozienkami, ja som nedávala. Pokračujeme až kým sa cesto a ostatné suroviny minú. Necháme 10-15 minut ešte kysnúť, pečieme pri 170-180°C asi 45 min.
Ďakujem za recept kolegyni Hanke, ktorá doniesla túto fantastickú bábovku ochutnať, jej mame, ktorá pečie a dcére, ktorá mi poslala tento recpet :)
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
kúsky sa rozlupujú až si prsty oblizujete :) |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.4.2013, 12:09) |
|
ODPOVEDAŤ |
Eva D. (debna) ID 171106 (5.4.2013, 9:29) |
Vyzerá lákavo |
ODPOVEDAŤ |
| Mária M. (majkatorka) ID 10016, mimibazar.sk/majkatorka (upravené 6.4.2013, 17:05) |
super, prehľadala som net a o lúpanej bábovke ani zmienka. piecť to na plechu je tiež dobrý nápad. o monkey bread počujem prvýkrát, našla som aj variácie http://www.thekitchn.com/15-different-wa-163188 |
ODPOVEDAŤ |