končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
CHUŤOVKY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)Slaný zemiakový závin s udeným[ recept č. 53164 zo dňa 4.4.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg zemiakov varný typ B, 500 g udeného mäsa, asi 500 g hladkej múky (Promix PK), soľ, mleté čierne korenie, 1 vajíčko POSTUP PRÍPRAVY Recept z českého webu. Ja robievam 1/3 -tinovej dávky. V prípade, že budete robiť z celej dávky, odporúčam cesto rozdeliť na 2 až 3 diely. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Dáme si variť zemiaky do mäkka. Ošúpeme a na jemno nastrúhame. Pridáme múku (múku pridávame postupne - podľa typu zemiakov - tak aby nám vzniklo hladké cesto) a soľ. Vypracujeme si cesto. Udené mäso si pomocou mixéra nasekáme na drobno. Môžete použiť aj mlynček, alebo na drobnúčko nakrájať. Cesto na na tenko vyváľame. Na cesto rozvrstvíme udené mäso a trochu okoreníme mletým čiernym korením. Cesto pekne zavinieme, okraje zahneme do vnútra. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote cca 180 stupňov cca 30 minút. Podávame so zeleninkou. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |