končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Monika K. (monika297) ID 267642 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jablkový koláč (Apfelkuchen)[ recept č. 53029 zo dňa 27.3.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na cesto potrebujeme: 300 g hladkej múky, 200 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vajce.Na plnku potrebujeme: 1,5 kg jabĺk, 1/2 l jablkového džúsu, 1/4 l bieleho vína, 100 g kryštálového cukru, 2 sáčky vanilkového cukru, 2 vanilkové pudingy, 2 šľahačkové smotany (ja používam práškové Dr. Oetker + 1 stužovač).Na posýpku: 100 g mandľových lupienkov, 1 polievková lyžica masla. POSTUP PRÍPRAVY Z múky, masla, cukru a vajca vypracujeme cesto a dáme do chladničky stuhnúť. Medzičasom ošúpeme jabĺčka, pokrájame na malé kúsky. Džús spolu s cukrom uvaríme. Biele víno s vanilkovým cukrom a práškovými vanilkovými pudingami zmiešame a pridáme do horúceho džúsu, necháme zovrieť, kým nevznikne priesvitná masa. Do tejto zamiešame jablká. Cesto rozvaľkáme do tortovej formy aj po jeho okrajoch (forma o priemere 27 cm). Jablkovú masu dáme na cesto a pečieme 1 hodinu pri teplote 175 stupňov Celzia. Cez noc necháme vychladnúť. Na druhý deň vymiešame dve šľahačkové smotany a natrieme na koláč. Mne sa žiadna z 33% "šľahačiek" neosvedčila, a preto používam práškovú Dr. Oetker spolu s jedným stužovačom. Mandľové lupienky opražíme na masle. Necháme vychladnúť a posypeme na šľahačku. Tento koláč sme v rodine povýšili na tortu a je prudko jedlý, jednoduchý, ľahučký a chutí všetkým, pre ktorých som ho upiekla. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Spracujeme cesto z múky, masla, cukru a vajíčka a odložíme do chladničky Ošúpeme jabĺčka Jabĺčka nakrájame na menšie kúsky Zvaríme jablkový džús s cukrom Rozmiešame vanilkový puding s bielym vínom a vanilkovým cukrom Víno s pudingovým práškom a vanilkovým cukrom vlejeme do horúceho džúsu a povaríme na hustú priesvitnú hmotu Takto K hmote pridáme jabĺčka Do tortovej formy rozvaľkáme cesto a hmotu s jabĺčkami vlejeme dovnútra. A šup s tým do rúry. Po upečení Po upečení natrime šľahačkou a posypeme mandľovými lupienkami opečenými na masle Sviatočná úprava OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |