Denisa K. (zurka) ID 23860 |
 |
mimibazar.sk/zurka |
Oblasť: Banská Bystrica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 6.10.2007 |
Naposledy: 28.5.2016 6:54 |
Aktualizácia: 22.12.2011 16:32 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |
Hovädzie na burgundský spôsob
[ recept č. 5298 zo dňa 9.5.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
50 g oravskej slaniny, 1 lyžica masti (olej), 400 g predného hovädzieho mäsa (ja dávam aj hovädze na guláš - ináč veľmi sa v tom hovädzom nevyznám :-), 30 g hladkej múky, mäsový vývar (bujón Masox), 20 g rajčiakového pretlaku, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, soľ, 2 dl dezertného červeného vína, 100 g mrkvy, 1 cibuľa, zelená petržlenová vňať, na prílohu makaróny
POSTUP PRÍPRAVY
Samozrejme, kto má rád, si môže dať viac mrkvy, viac cibule, ale s vínom opatrne, treba ho dať presne, pretože, ak sa dá viac, bude ho v jedle cítiť. U nás doma toto jedlo varí výsostne manžel a zvládne ho skvele aj s prílohou. Ako prílohu odporúúúčam jednoznačne makaróny :-)
Oravskú slaninu pokrájame na malé kocky a spolu s pokrájanou cibuľou opražíme na masti (oleji), pridáme mäso pokrájané na kocky a za stáleho miešania prudko opražíme. Potom zaprášime hladkou múkou, opražíme, podlejeme mäsovým vývarom, pridáme rajčiakový pretlak (môžete pridať aj kečup), mleté čierne korenie, mletú červenú papriku, soľ, červené víno a očistenú pokrájanú mrkvu, prikryjeme a za občasného podlievania udusíme do mäkka. Nakoniec môžeme pridať zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno. Podávame s makarónmi a zeleninovým šalátom. |
 | Alice C. (Alinka2) ID 16380 (5.3.2009, 18:51) |
Děkuji za recept, moc jsme si celá rodina pochutnali  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (14.3.2009, 23:11) |
Som rada, že chutilo . . . .  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana P. (ivik74) ID 9174, mimibazar.sk/ivik74 (28.9.2008, 9:46) |
Cauko , idem sa do toho pustiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |