ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Pšenovo - figové guľky
[ recept č. 52927 zo dňa 23.3.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
1 hrnček pšena (jáhly), 2 hrnčeky jalblkového džúsu, 500g sušených fíg, 100g mletách orechov, 150g marcipánu dr. Oetker, na obaľovanie - orechy, mandle, kokos
POSTUP PRÍPRAVY
Z pšena sa dajú urobiť aj veľmi chutné nepečené cukrovinky, inšpiráciu som našla na nete, ale zmenila som všetky suroviny okrem pšena a tz je výsledok.
Postup v obrázkoch...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
![]()
Pšeno dáme do misky, zalejeme vriacou vodou, zlejeme a postup opkujeme ešte 2x. Potom pšeno dáme na sitko, prepláchneme studenou vodou a necháme odtiecť. Džús (alebo mlieko či ryžový, ovsenný, pohánkový nápoj) privedieme do varu, pridáme pšeno, premiešame na necháme variť na miernom plameni 15 minút.
![]()
Figy zalejeme vriacou vodou, necháme zmäknúť, zlejeme, potom dáme na sitko odtiecť. Najskôr som dala jeden balík, ale bolo to málo, tak som pridala ešte druhý. Ovocie sa môže použiť akékoľvek, fantázii sa medze nekladú.
![]()
Hotové pšeno.
![]()
Figy pomelieme, pridáme k pšenu spolu s orechami a nastrúhaným mascipánom - ten sa môže vynechať, pridať viac orechov a podľa chuti osladiť medom. Namiesto orechov sa môže dať kokos, arašidy, mandle a pod.
![]()
Premiešame a formujeme guľky, ktoré obaľujeme v mletých orechoch (mandliach, kokose). Veľmi ma cukolo obaliť ich v čokoláde, ale odolala som.☺
![]()
Dáme do košíčkov a do chladu. Vyšlo mi ich 100 ks.
![]()
Prierez guľkou, sú fantasické, málokto by uhádol, z čoho sú.
![]()
Veľká noc môže prísť...☺
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (24.3.2013, 8:03) |
ty si taka gulickova cukrarka..super dadka..niekedy vyskusam..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:58) |
Ďakujem, Dadka!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Mária K. (konteska) ID 177553 (23.3.2013, 21:07) |
vyskúšame  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 19:57) |
Ďakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Andrea S. (judama) ID 32160 (23.3.2013, 18:34) |
pšeno ma čaká na poličke v špajze , navodila si ma... ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:33) |
Andrejka, nemáš za čo, budem len rada, ak vyskúšaš.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (23.3.2013, 16:21) |
Darinka vďaka za ďaľší skvelý receptík...určite vyskúšam,figy milujeme  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 16:23) |
Alenka, nemáš za čo, budem rada, ak vyskúšaš, ďakujem.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (23.3.2013, 16:04) |
Zlatko, toto je pre mňa, priznaj sa, už aj odkladám receptík |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 16:08) |
Áno, Ivanka, myslela som na Teba, keď som ich robila, ale ja sa tiež snažím vyhýbať múke, kde sa len dá, a v poslednej dobe som si veľmi obľúbila pšeno na slano aj na sladko. Je to fakt úžasná (zabudnutá) obilnina. Ďakujem!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Liana R. (liaro) ID 62105 (23.3.2013, 18:39) |
aeste som robila psenovec-nakyp...mak, pomlete hrozienka, vajicko, navrch mandle a susene slivky |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.3.2013, 19:37) |
Aj ja som robila nákyp, nemal chybu, sama som ho spráskala...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  | Liana R. (liaro) ID 62105 (24.3.2013, 16:10) |
a co si don dala? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Darina B. (danda3) ID 104195 (24.3.2013, 20:00) |
3 vajcia som vyšľahala s cukrom a medom do peny, potom so dala veľký biely jogurt, zmiešala s pšenom a dala zapiecť. Jedla som s ananásom.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |