. .. .. .. .. .. .
. .

Trdelníkové rohlíčky - RECEPT 52682

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 93057 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 55 návštěvníkov)


Trdelníkové rohlíčky


[ recept č. 52682 zo dňa  ]


Trdelníkové rohlíčky


POTREBNÉ PRÍSADY

Na cesto - 550 g polohrubej múky, 300 ml mlieka, 2 žĺtky, 75 g roztopeného masla, 80 ml oleja, 100 g cukru, 3/4 kocky droždia a 2 - 3 štipky soli. Ďalej ešte budeme potrebovať - 2 rozšľahané bielky, nasekané aj mleté vlašské orechy, mletú škoricu, cukor, vanilkový cukor, roztopené maslo

POSTUP PRÍPRAVY

Recept s týmto názvom som našla na českom MMB, aj keď presnejší názov by mohol byť skôr škoricové rožky so sekanými orechami. Dnes vyskúšala, nafotila, pridávam medzi svoje recepty pre budúce použitie a možno aj niekoho inšpirujem. V pôvodnom recepte je 500 g múky, ale ja som ešte 50 g pridala, lebo sa mi cesto zdalo trochu riedke.

Neviem porovnať či sa rohlíčky naozaj chuťou aspoň trochu podobajú trdelníku. Originál trdelník som nikdy nejedla. Ale sú naozaj veľmi chutné. Z tejto dávky mi vyšlo 30 kusov a spráskali sme ich počas poobedia všetky.

Cesto som si dala spracovať do domácej pekárne. Kto nemáte pekárničku, tak samozrejme klasickým spôsobom. Ale ja odkedy mám pekáreň, tak kysnuté cesto robím iba v nej. Už vykysnuté cesto je také mastnejšie, ale dobre sa s ním pracuje. Trochu som si ho podsypávala s múkou. Rozdelila na 4 bochníčky .
Každý som vyvaľkala približne do kruhu. Natrela s roztopeným maslom, ale podľa mňa by sa natierať maslom už ani nemuselo. Posypala od oka škoricou a cukrom. Ale kľudne pridajte aj mleté orechy, budú ešte chutnejšie. Rozrezala na trojuholníky, stočila do tvaru rohlíčkov.
Poukladala som na plech vystlaný papierom na pečenie. Nechala ešte 10 minút podkysnúť. Ponatierala rozšľahaným bielkom, posypala vanilkovým cukrom a sekanými orechmi.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 - 200 stupňov približne 20 - 25 minút. Sledujte, každá rúra pečie inak.

Kľudne však improvizujte, nemusíte posypávať iba škoricou, môžte aj mletými vlašskými orechami, lieskovcami, mandľami, kakaom ... podľa toho ćo máte radi... kľudne aj lekvár , nutelu, ale to už podľa mňa nebude rohlíček a´ lá trdelník, preto radšej tie "suchšie" prísady ako plnku .

Dobrú chuť !!!!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Cesto spracované v pekárničke. Je vláčne, nadýchané a také mastnejšie. Podsypávajte ho podľa potreby múkou. Spracujte bochníček a rozdeľte na 4 - 5 častí. Ja som delila na 4 časti.
Vyvaľkajte približne do tvaru kruhu. Ja to robím priamo na mini kuchynskom stole, lebo nemám dosku ani podložku. Natrite, alebo nenatrite roztopeným maslom. Posypte škoricovým cukrom podľa chuti, alebo zvlášť škoricou a cukrom. Kamarátka posypávala aj mletými lieskovými orechami, nabudúce tak urobím aj ja, budú ešte chutnejšie, viac orechové.
Rozrezať na trojuholníky a stočiť do tvaru rohlíčkov. Stáčať z tej širšej časti. Prvý kruh som rozrezala na 6 trojuholníkov, tie ďalšie už na 8.
Poukladať na plech. 10 minút nechať podkysnúť. Ponatierať s rozšľahaným bielkom, posypať vanilkovým cukrom a sekanými orechmi. Orechov som mala iba za hrsť, inak by som bola posypala ešte hustejšie.
A šup do vopred vyhriatej rúry na 190-200 stupňov. Piecť 20 - 25 minút. Sledujte. Každá rúra pečie inak.
Prvý plech upečený.
Hotovo , všetky upečené. Jeden už padol za obeť, nevedela som vydržať. :-)
Dobrú chuť.
Dobrú chuť.
Dnešné repete. S trochou improvizácie. Nemala som olej, tak som namiesto neho dala roztopený palmarín. A droždie celú kocku. Cesto krásne nakyslo, bolo ako pena a trochu menej mastné ako keď som robila prvý krát s olejom.
Dnes sa mi to nejako podarilo rozvaľkať do tvaru štvorca a nie kruhu. Škorice som dala len tak symbolicky , ale dávala som od oka mleté orechy, samozrejme aj cukor a trošku roztopeného masla. / Včera som išla okolo stánku v jednom nákupnom centre, kde predávaju trdelníky. Mali všelijaké - orechové, kokosové, škoricové, vanilkové, kakaové. Asi 7-8 príchutí. Ale zasa som neochutnala, lebo ma akosi odradila cena /
A hotovo. Dokopy 32 kúskov. Dnes som piekla na 200 stupňov, rovných 18 minút.
A môže sa tiskať do hlavy. :-) S mletými orechami vo vnútri nám chutili ešte viac.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< ANGRY BIRDS | Trdelníkové rohlíčky | mužovi k 50 >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
eva t. (mimi1968) ID 114154 (10.3.2013, 9:10)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (10.3.2013, 9:30)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
katarina s. (bara1) ID 76550 (9.3.2013, 20:33)
Martinka (Y)práve som ich dopiekla,sú na (zajic)cesto mi utekalo z pekárne :-D
(Y) (Y) (Y) (hello) a chutia ako trdelník
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (10.3.2013, 9:04)
Katka,ďakujem za komentárik a som naozaj veľmi rada, že sa podarili a aj chutia .... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (7.3.2013, 12:51)
(clamp) (clamp) (clamp) (zajic) (zajic) (zajic) (C) (C) (C)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (7.3.2013, 12:58)
(L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Barbara R. (TamaSa) ID 164136, mimibazar.sk/tamasa (7.3.2013, 11:48)
Jeeeeej Martinka, dakujem velmi pekne (F) (F) (F)...my sme absolutni pozieraci trdelnikov (zajic)...neviem ako sa robi origos trdelnik ale tieto rozteky su super napad, idem do nich :-D dakujem velmi pekne (flower)...a mimochodom velka vdaka aj za muffinky...ideme si kupit formu, (X) (X) zobru ako cenkovej deti...ako keby som im nikdy nic neupiela :-D :-D :-D :-D |:o)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (7.3.2013, 12:57)
Barbarka, ja som muffiny piekla asi 3 tyždne v kuse ... :-D :-D :-D :-D ....ale už dosť ... osobne som sa ich už doslova prežrala a žiadalo sa mi už niečo trośka iné ... ,-) ,-) ,-) ,-) ... včera som našla recept na tieto rožteky a hneď aj vyskúšala ... sú naozaj dobré a dúfam, že budú chutiť aj keď viem, že sa urćite na taký pravý originál trdelník nechytajú.... nech sa darí a ďakujem za milý komentárik .. (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Barbara R. (TamaSa) ID 164136, mimibazar.sk/tamasa (8.3.2013, 22:19)
Martinka, rozteky su super (Y) (Y) (Y)...nepotierala som maslom (lemra leniva) (pst), spravila som skoricove a orechove...netvarovala som rozteky, nechala som len take rovne, potrela bielkom a po upeceni som ich obalila skoricove v skoricovom cukre a orechove v nahrubo pomletych orechoch s praskovym cukrom...mnaaaaaaaam...dakujem za receptik (L) (L) (L) (dance) (dance) (dance)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (9.3.2013, 9:15)
Juj, tak to sa teším, že sa podarili ... a vynašla si sa super ... ,-) ... ďalšia skvelá varianta, fantázii sa medze nekladú ... aj moja kamarátka včera piekla tak, že namiesto škorice posypala mletými lieskovcami a vrch sekanými orechami ,pochvaľovala si ... (Y) ... ja inak tiež lemra lenivá, u mňa bol najväčší problém ich vôbec natrieť bielkom , neviem ale ja strašne neznášam to natieranie pred pečením ... a ďakujem za milý komentárik ... (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (7.3.2013, 11:43)
musím vyskúšať, ďakujem za recept s podrobným popisom aj foto (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (7.3.2013, 12:49)
aj ja ďakujem za milé slová .... rado sa stalo ... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Viera Š. (visi) ID 41265 (7.3.2013, 11:16)
Martinka, ja som zo Skalice a poviem pravdu,že škoricové som ešte nejedla,možno niekedy skúsim :-$,našla som doma jeden recept na trdelníky,čo som si kedysi zobrala na Trdlofeste,už som ich raz piekla,upečiem a dám fotku a recept,ak by som ti mohla odporučiť,tak skús namiesto škorice dať do cesta muškátový kvet,alebo ak nezoženieš,tak orech,s pozdravom Viera (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (7.3.2013, 12:48)
ďakujem Vierka, nabudúce vyskúšam tak ako radíš s muškátovým kvetom, alebo orieškom ... (Y) ... a budem sa teśiť aj na tvoj receptík a foto ... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Alena L. (alal) ID 50015, mimibazar.sk/alal (7.3.2013, 10:42)
(Y) (Y) ja som trdelník jedla a ak sú rožteky aspoň trochu podobné...mňam...recept ukladám vďaka (L)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (7.3.2013, 12:45)
(L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (7.3.2013, 9:19)
Rohlíčky vyzerajú veľmi super a prudko jedlo (Y) Receptík si uložím a len čo dopapáme jablkový koláčik, tieto úžastné rohlíčky vyskúšam (smich) (smich) (smich)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (7.3.2013, 9:30)
Ďakujem za milý komentárik (L) Určite niekedy vyskúšajte. Rohlíčky sú veľmi chutné, jednoduché. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Angelika G. (angie82) ID 197025 (7.3.2013, 9:35)
Dúfam, že sa mi podaria rovnako krásne aj bez pekárničky, lebo nemám (child12)
ODPOVEDAŤ
Martina S. (tamyra) ID 93057 (7.3.2013, 9:57)
určite sa podaria aj s klasicky vykysnutým cestom ... (Y) ... odkedy mám pekárničku som už taká lenivá, že kysnuté cesto robím iba v nej ... :-) ... držím palce ... (L)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 28 (zobrazuje sa 21-28)<< predošlé 1, 2
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu