Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 21.5.2025 22:51 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Griotkové rezy...
[ recept č. 52543 zo dňa 23.2.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Korpus: 150g masla /HERY/, 150g práškového cukru, 4 vajcia, 70g horkej čokolády, 150g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok... ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Preliv: 60ml vody uvariť s 100g kryštálového cukru a po rozpustení cukru pridať 4 PL griotkovej esencie. ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Krém: 300ml mlieka, 1 čokoládový puding, 3 Pl kryštálového cukru, 150g varovej čokolády, 200g masla /alebo HERY/, 150g práškového cukru... ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠okrem toho višňový džem, višne na ozdobu, čokoláda na poliatie...
POSTUP PRÍPRAVY
Korpus: z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, zmäknuté maslo, žĺtky a cukor vyšľaháme do peny, pridáme rozpustenú čokoládu, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec zľahka vmiešame sneh. Pečieme na papieri na pečenie na 160°C asi 20 minút. Potom popicháme špáradlom a zalejeme prelivom. Necháme vychladnúť. ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ Mlieko, kryštálový cukor a čokoládový puding uvaríme, do horúceho vmiešame čokoládu a necháme vychladnúť. Maslo /HERU/ vyšľaháme s práškovým cukrom, vmiešame čokoládový puding a vyšľaháme. ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ♠♠♠ ZÁVER: Preliaty a vychladnutý korpus natrieme višňovým džemom, krémom /z ktorého si trochu odložíme na ozdobu/ a polejeme čokoládou. Po stuhnutí ozdobíme krémom a višňou. |
 | Tana L. (backa11) ID 28088 (24.2.2013, 17:24) |
vypadají báječně ,příští týden vyzkouším  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.2.2013, 17:37) |
Ďakujem, Tana, budem veľmi rada, ak zachutia...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Darina B. (danda3) ID 104195 (23.2.2013, 23:10) |
Tak tento zákusok nepoznám, čo sa môže dať miesto griotky, lebo tú nemám.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maria P. (teleflex) ID 105501 (24.2.2013, 17:37) |
Darinka, pokojne griotku nahraď čerešňovým likérom z Lidlu, alebo zmiešaj um a višňový sirup 1:1 - rozdiel nie je ani vidno...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |