. .. .. .. .. .. .
. .

Domáci racio-chlieb - RECEPT 52280

Jana V. (smejanada) ID 66364
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 2.11.2008
Naposledy: 11.2.2015 13:08
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 6
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Domáci racio-chlieb


[ recept č. 52280 zo dňa  ]


Domáci racio-chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

125 g špaldovej múky (alebo inej racionálnej)\\r\\n175 g hladkej múky (špeciál 00 extra)\\r\\n75 g polohrubej múky\\r\\n12 g trstinovej melasy\\r\\n21 g droždia\\r\\n2,8 dl vody (teplej 37°C)\\r\\n40 g slnečnicových jadierok\\r\\n25 g ľanových semiačok\\r\\n5 g rasce\\r\\n8 g soli\\r\\n1PL oleja\\r\\n1KL octu

POSTUP PRÍPRAVY

fotopostup

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


prísady na malý chlieb (z polovičky droždia)


z droždia, melasy a 1dl vody pripravíme kvások, ktorý necháme 10 min. pracovať


takto vyzerá kvások po 10 min., ak máme kvalitné droždie


medzitým zmiešame všetky suché prísady vo veľkej miske


k suchým prísadám prilejeme kvások, zvyšnú vodu a spolu varechou zmiešame, nakoniec pridáme olej a ocot a potom 10 min. miesime rukou


takto vyzerá vymiesené cesto, ktoré nám prístroj nikdy nevyrobí, pretože ručne vmiesime do cesta nielen teplo svojich rúk, ale hlavne lásku, s ktorou chlieb pripravujeme...,-) cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme 1 hodinu kysnúť


pekne vykysnuté cesto po 1 hodine


opäť ho premiesime do malého bochníka, znova prikryjeme utierkou a necháme ešte 20 minúť kysnúť


takto vyzerá cesto po ďalších 20 minútach


vyklopíme ho na plech vystlaný papierom na pečenie, vytvarujeme do bochníčka a necháme 30 min. podkysnúť


po 30 minútach urobíme na bochníku zárezy, aby mala kadiaľ unikať para počas pečenia (inak by chlieb praskol a para by unikala cez prasklinu) takto pripravený bochník potrieme slanou vodou


do rúry dáme nádobu s niekoľkými kockami ľadu, aby sa pri pečení tvorila para a chlieb tým získa mäkkú kôrku chlieb pečieme 15 min. pri 220°C, ďalších 35 min. pri 180°C


hotový chlieb potrieme bravčovou masťou


z uvedených prísad sme upiekli chlieb s hmotnosťou 690 gramov


chlieb zabalíme do plátených utierok a necháme chladnúť 3 hodiny (chlieb za túto dobu ešte zreje) dôležité je položiť chlieb na mriežku alebo nejakú podstavec, aby sa rovnomerne zo všetkých strán odparovalo teplo


no a toto je naozaj Boží dar



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu