. .. .. .. .. .. .
. .

Gratinované zemiaky so špargľou - RECEPT 5211

Silvia M. (sikovnica) ID 5882
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 30.8.2006
Naposledy: 22.12.2022 13:56
Aktualizácia: 11.6.2019 8:02
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 32
RODINNÉ FOTOGRAFIE 3
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 1
RECEPTY 45
NÁVODY 1

BEZMÄSITÉ JEDLÁ

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 19 návštěvníkov)


Gratinované zemiaky so špargľou


[ recept č. 5211 zo dňa  ]


Gratinované zemiaky so špargľou


POTREBNÉ PRÍSADY

8 stredne veľkých zemiakov - 500 g špargle - 100 ml mlieka - 150 g kyslej smotany - 2 vajcia - 100 g tvrdého syra - petržlenová vňať - soľ - mleté čierne korenie - maslo - strúhanka

POSTUP PRÍPRAVY

Inšpirované výborným časopisom, dnes sme to vyskúšali a bolo výborné, pošmákli si aj mäsožravci.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


1. Zemiaky v šupke uvaríme v osolenej vode do skoromäkka a dáme vychladiť.


2. Špargľu očistíme - odrežeme tak 1 cm z konca a šúpeme od miesta rezu. Ak je už dosť drevnatá, tak môžeme použiť obyčajnú škrabku na zemiaky. Potom ju vložíme do vriacej osolenej vody a necháme tak 10 minúť povariť. Varíme najlepšie vo vysokom hrnci na stojáka zviazané špagátom, aby sa jednotlivé kúsky nerozutekali, pričom hlavička špargle je vynorená nad vodou. Toto by bol ten ideálny prípad, ja však nemám taký super hrniec, tak som použila obyčajnú plytkú rajnicu (ak je celá špargľa ponorená, netreba ju zväzovať dokopy).


3. Špargľu necháme mierne vychladnúť, nakrájame na 2 cm kúsky. Zapekaciu misu vymastíme maslom a vysypeme strúhankou. Potom do nej poukladáme na kolieska nakrájané zemiaky...


4. ... a špargľu a zase zemiaky a špargľu, kým sa všetko neminie.


5. Kyslú smotanu, mlieko a vajcia zmiešame, osolíme, okoreníme, vmiešame najemno nastrúhaný tvrdý syr a nakoniec nasekanú petržlenovú vňať.


6. Zálievku rovnomerne vlejeme do zapekacej misy na zemiaky so špargľou a šup s tým do rúry. Pečieme cca 40 minút pri teplote 180 stupňov.


7. Podávame so zeleninovým šalátom. Dobrú chuť!



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Ľahký zemiakový šalát s bylinkami | Gratinované zemiaky so špargľou | Nové zemiaky s tuniakovým dipom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Veronika O. (veronik) ID 10946 (8.5.2008, 12:52)
(Y) (Y) (Y) Práve som ich urobila, vyzerajú aj chutia fantasticky! Len by som možno pridala viac špargle, po ošúpaní z nej ubudne. Vďaka za tento skvelý recept! (L) (L) (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu