Ingrid K. (ingridkredatusova) ID 18174 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)
Caprese torta
[ recept č. 51951 zo dňa 15.1.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g horká čokoláda (ja kupujem v Lidl 60 alebo 70%) 10 vajec (oddelíme žĺtka a bielka) 170 g mandle - postrúhame 170 g orechy - postrúhame 250 g maslo 300 g kryštálový cukor
POSTUP PRÍPRAVY
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Čokoládu rozpustíme nad parou. Vo väčšej mise vymiešame žĺtka s cukrom a maslom, pridáme rozpustenú čokoládu, znovu šľaháme. Vmiešame orechy a mandle (ja som použila asi 250g ml. orechov a za hrsť lupienkov mandlí). Do hotovej masy zľahka vmiešame vyšľahaný sneh. Formu si vymastíme a dáme piecť na 180 stupňov cca 30 minúť (ja som piekla asi 45 minúť, kým sa mi zdal upečený). Je to neskutočná dobrota a pre 5 člennú rodinu úplne stačí polovičná dávka. Dobrú chuť....... :) |
Barbara F. (barbara236) ID 275765 (2.9.2013, 17:40) |
čím prosím vás vymastíte plech, bez toho aby ste použili múku,resp. bez papiera na pecenie? Keďžentortičku robim prápe preto, že je bez múky, nerada by som ju dávala na vymastenie. Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Milada B. (Belmi) ID 10699 (23.2.2013, 20:20) |
Dnes som ho piekla z celej dávky na hlbokom plechu. Sme 5-členná rodina a polovičná dávka by stopro nestačila! Koláč je famózny, chutí ako Pikao!!! Absolútne nevadí, že sa po upečení drobí, naše deti vyzbierajú všetky omrvinky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (17.1.2013, 13:34) |
Ingrid, tak včera som piekla, v tortovej forme. Tortička je veľmi dobá, šťavnatá. Mrzí ma len to, že sa na nej vytvorila taká krusta, ktorá sa po upečení, spľasnutí a vychladnutí drobí na menšie kúsky. Nemám povrch taký pekný celistvý ako na Vašej foto. Inak super. Ešte jedna pripomienka, pre tie kuchárky, ktoré sa rozhodnú Caprese vyskúšať. Nekrájať hneď, lebo sa drobí. Nechala som postáť radšej do rána, potom bola tortička pri krájaní pevnejšia, celistvejšia. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ingrid K. (ingridkredatusova) ID 18174 (20.1.2013, 9:11) |
Super to som rada, že chutila nemajte obavy aj tá moja sa kruší :D ja mám Caprese rada, keď je ešte teplá tak ju krájam hneď  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ingrid K. (ingridkredatusova) ID 18174 (16.1.2013, 9:12) |
odporúčam fakt skvelý koláč  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (15.1.2013, 13:21) |
Mohli by ste, prosím, napísať, či ste tortu piekli v tortovej forme alebo toto množstvo je na klasický plech? Vďaka. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Ingrid K. (ingridkredatusova) ID 18174 (16.1.2013, 9:12) |
Katka, piekla som to v normálnom plechu, lebo toho bolo ozaj veľa, ale polovičná dávka vojde pekne do tortovej formy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  | Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (16.1.2013, 11:38) |
Ďakujem pekne za odpoveď  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |