. .. .. .. .. .. .
. .

Panelákový Kotlíkový Guláš De Luxe - RECEPT 51727

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

BRAVČOVÉ MÄSO

ID 73219 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Panelákový Kotlíkový Guláš De Luxe


[ recept č. 51727 zo dňa  ]


Panelákový Kotlíkový Guláš De Luxe


POTREBNÉ PRÍSADY

Rozpis je na cca 4-5 litrov gulášu. Suroviny: Bravčové pliecko 1,5 kg // Bravčová masť (2 PL) // Rastlinný olej (4 PL) // Domáca (Gazdovská) údená slanina // Cibuľa (4 ks) // Cesnak (8 strúčkov) // Mrkva 1 ks // Petržlen 1 ks // Paprika zelená 2 ks // Paradajka 2 ks // Paradajkový pretlak malý 1 ks // Sušené hríby 2 hrste // Sladká mletá paprika 4-5 ČL // Pálivá paprika (Feferónka) podľa chuti // Mleté čierne korenie 3-4 ČL // Gulášová zmes ½ sáčku // Horčica 2 PL // Mletá rasca 1 ČL // Bobkový list 1 ks // Masox 2 kocky // Vegeta-Dobrotka 3 ČL // Svetlé pivo 1,5 dl // Zemiaky 8-10 ks // Majoránka // Soľ

POSTUP PRÍPRAVY

Do veľkého kastróla dáme roztopiť na kocky nakrájanú slaninku, netreba veľa, iba pre chuť tak 2-3 PL, chvíľu topíme, pridáme bravčovú masť a olej a na to na kocky nakrájanú cibuľu, a teraz naozaj pomaly, pomaly cibuľku pražíme a miešame cca 10 minút, keď už začína chytať okraje, podlejeme ju vodou tak 2 dl, zakryjeme a dusíme ďalších aj 20 minút, je to dôležité pre celkové zahustenie a chuť gulášu. Medzitým si očistíme a nastrúhame nahrubo 1 mrkvu, 1 petržlen, pokrájame na kocky 2 papriky a 2 rajčiny a spolu s pretlakom pridáme do cibuľového základu, popražíme-podusíme ďalších 10-15 minút. Teraz je čas na mäsko, ktoré už máme nakrájané na kocky a nakorenené čiernym mletým korením, príp. aj gulášovou zmesou, hodíme do hrnca a poopekáme zo všetkých strán, kým zbelie. Pridáme koreniny: mletú sladkú papriku, pálivú (s tou radšej opatrne), čierne mleté korenie, rascu, vegetu, bobkový list, gulášovú zmes, horčicu, bujón, namočené hríby aj s nálevom, cesnak pokrájaný na plátky – ale pozor iba 4-5 strúčkov, ostatný si necháme na záverečné dochutenie. Posolíme, ale radšej s citom, aby sme to neprehnali, je tam už vegeta aj bujón a gulášová zmes tiež býva prisolená. Podlejeme pivom a mierne vodou, nie veľa, naozaj iba do ¾, aby sa mäsko dusilo a nie varilo. A teraz už len pomaly dusíme, miešame, podľa potreby prilievame vodu, dusíme tak zo 2 hodinky, skúšame či je mäsko mäkké, ja ozaj dusím kým je už skoro hotové, až potom dávam zemiaky nakrájané na kocky. Keď už sme dali zemiaky, teraz môžeme priliať vodu na potrebné množstvo a varíme na miernom ohni, kým zemiačky zmäknú a troška aj viac, musia byť také „zaguľatené“. Ak sme to neprehnali s vodou, mal by byť guláš akurát hustý, ja ničím nezahusťujem, keď, tak rozpučím pár zemiačkov cez vidličku a to stačí. Na záver ako tradične – dosolíme, doštipľavíme, pridáme 2-3 strúčky pretlačeného cesnaku a v dlaniach rozmrvený majorán. Toť vsjo! Chce to hlavne trpezlivosť a zaručujem Vám, že Vás chlapi budú nosiť na rukách :) Je to môj „vytunený“ recept a to som sa ich veru zopár 100 litrov navarila. Dokonca tento gulášik má príchuť diviny, čo aj mňa samu prekvapilo, to asi robí tá slaninka a pivo (inak sa nebojte, vôbec ho nie je cítiť). Tak hor sa do práce, ja už mám navarené a veru dobrá polka už padla za vlasť :) Pekného Silvestra všetkým! :)
<< GRILÁŽKY | Panelákový Kotlíkový Guláš De Luxe | Kokosovo-orechové "fúkané" rožky >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Vierka K. (vieridlo) ID 247221 (29.9.2017, 22:34)
(K) vyyborny,moj prvy a hned skvely
ODPOVEDAŤ
magdaléna c. (megi118) ID 105517 (10.11.2013, 19:13)
fijha,nejaký je strašne dlhý :-),no verím,že je aj taký chutný,určite vyskúšam. (L)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.11.2013, 19:06)
Musím napísať, že je fantastický. Nikdy som neskúšala do gulášu dávať sušené hríby. Už len podľa tvojho receptu budem robievať. Dievčatá DOPORUČUJEM. K nemu doma pečený chlieb....fantázia.
(jidlo) (jidlo) (jidlo).... (L)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (10.11.2013, 18:11)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (10.11.2013, 17:11)
už sa varí.... (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína S. (lunaNZ) ID 28401 (10.11.2013, 15:15)
najlepší doma varený guláš, ktorý som jedla...teraz ho varím 2. krát...ale 1. krát, keď ho známi jedli, nechceli veriť, že to nie je kotlíkový guláš :-) ďakujem za perfetkný recept :-)
ODPOVEDAŤ
Maria K. (merry) ID 73219 (7.2.2014, 8:00)
jemine uz som tu davno nebola, dakujem vsetkym kto mal odvahu ho napriek tomu dlhemu popisu vyskusat , tesim sa, na zdravie (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu