Dominika T. (Švabľik) ID 254348 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 23 návštěvníkov)
"Sacherova" torta s kávovým krémom
[ recept č. 51720 zo dňa 30.12.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 180 g kryštálového cukru, 5 vajec, 3 dl oleja, 70 g hladkej múky, 35 g hrubej múky, 1 balíček kypriaceho prášku, 50 g tmavého kakaa Kávový krém: 300 ml mlieka, 1 Zlatý klas (40 g), 1 lyžica instantnej kávy, 1 lyžica klasickej mletej kávy,75 g kryštálového cukru, 250 g masla K tomu: džem podľa chuti (odporúčam jahodový), 100 čokolády na varenie, 40 g margarínu, kúsky čokolády na dozdobenie príp. mandle
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Bielky s cukrom vyšľaháme do tuhej peny. Na najnižšom stupni vyšľaháme žĺtky s pomalým pridávaním oleja. Do vymiešaných žĺtkov zľahka vmiešame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a snehovú penu. Všetko spolu jemne pomaly premiešame a rozdelíme na dve polovice. Najprv jednu vylejeme do okrúhlej formy, vyloženej papierom na pečenie, a upečieme. Následne vylejeme druhú polovicu a postup opakujeme. Pečieme pri teplote 200-220 °C.
Kávový krém: V mlieku rozmiešame cukor, instantnú kávu a Zlaý klas a za stáleho miešania uvaríme hustý puding. Vychladnutý puding vyšľaháme s maslom a mletou kávou do hladka.
Jeden upečený a vychladnutý korpus prekrojíme a namažeme džemom. Navrch ho naplníme kávovým krémom, (časť krému odložíme na potretie) a priložíme druhým korpusom. Celú tortu jemne potrieme krémom. Môžme nechať chvíľku zachladiť a následne tortu polejeme čokoládovou polevou. Dozdobíme kúskami čokolády a necháme stuhnúť na chladnom mieste. Torta je vláčna a vskutku veľmi chutná.
Prajem dobrú chuť! ,) |
Iveta D. (iwetusik) ID 231043 (13.11.2017, 21:00) |
Ďakujem za úžasný receptík.dnes som robila manželovi k 18 nástenný výročiu . zajtra ochutnavame. Teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
migu m. (migu) ID 36636 (30.4.2013, 14:13) |
Ahoj Dominika, rada by som sa spytala, ci je potrebne korpus piect na 2 x. Bol by problem upiect ho vcelku a potom prerezat ? Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (19.5.2013, 14:02) |
Je úplne jedno či ho upečiete na 2-krát alebo ho prerežete. Kedysi som sa bála ho prerezávať aby som ten korpus nedobabrala. Ale časom som zistila, že to žiaden problém nie je. Takže úplne stačí, ak upečiete celú masu na raz a potom to prekrojíte. Je to jednoduchšie a zároveň rýchlejšie. Môžte si dopomôcť malým trikom, a to použitím obyčajnej nite namiesto noža  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Miroslava M. (nofretete28) ID 252619 (2.1.2013, 0:49) |
Celkom to vyzerá na dobrú jednoduchú tortu. 13.1. je Rastislava a keďže mám doma dvoch, syna aj manžela, asi ju vyskúšam. Vďaka za receptík  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (3.1.2013, 14:45) |
Len vyskúšajte. Vrelo odporúčam. Ja som tiež vyskúšala a bola nadmieru spokojná. A ostatní členovia rodiny taktiež  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Marta M. (marta1979) ID 104721 (31.12.2012, 10:46) |
mňam,vyzerá  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (31.12.2012, 11:04) |
Ďakujem, teším sa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína J. (xenja) ID 43058, mimibazar.sk/xenja (31.12.2012, 10:40) |
Akurat ju peciem dufam ze sa vydari Len neviem ci tu kavu mam dat lyzicku uvarenej vychladenej, alebo lyzicku neuvarenej instantnej?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (31.12.2012, 11:00) |
Verím, že áno A čo sa kávy týka, tak jednu lyžicu neuvarenej instantnej a jednu neuvarenej mletej kávy. Mletá káva dodá klasickú kávovú chuť a krém je vďaka nej jemne akoby bodkovaný, čo v konečnom výsledku vyzerá veľmi pekne. Potom sa pochválte, či chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarína B. (katka 777) ID 129764 (31.12.2012, 7:34) |
mňamková ,pekná  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (31.12.2012, 11:01) |
Ďakujem, Katka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |