Zuzana M. (Zush) ID 145478 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)
100% Ryžový chlebík
[ recept č. 51677 zo dňa 28.12.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
175 g bielej ryžovej múky, 200 g celozrnnej ryžovej múky, 375 ml ryžového mlieka, 50 g masla, 25 g ryžových otrúb, alebo vločiek (nemusí), 2 vajcia, 1 PL citrónovej šťavy, 1 PL xantánovej gumy (nájdeš v bio predajni), 1 PL sušeného droždia, 1 PL medu, 1 PL soli
POSTUP PRÍPRAVY
DAKUJEM, ZE NEPORUSUJETE ZAKON, ANI MOJE AUTORSKE PRAVA NA RECEPTY ANI ICH COPYRIGHT ICH NEOPRAVNENYM A PROTIZAKONNYM KOPIROVANIM AKYMKOLVEK SPOSOBOM NA TOMTO WEBE.
Že nemáš ryžovú múku? Klikni tuto: http://povvi.com/rijstbrood/ a dozvieš sa, že pre ňu naozaj nemusíš hneď do obchodu.
Ryžové mlieko zohrej v mikrovlnnej rúre. Primiešaj droždie a nechaj desať minút nakysnúť. Zmiešaj spolu obe múku, otruby, soľ a xantánovú gumu.
Vo veľkej mise spolu rozšľahaj vajcia, rozpustené maslo, med a citrónovú šťavu. Pridaj múčnu zmes a kvások do vaječnej zmesi a miešaj pomaly po dobu 5 minút. Cesto prelož do maslom vymastenej chlebovej formy, prikry kuchynskou utierkou a nechaj kysnúť na teplom mieste cca 40 minút.
Rúru predhrej na 200°C (teplovzdušné rúry -20°C). Chlebík zľahka potri olivovým olejom (nemusíš), prípadne posyp ryžovými vločkami a peč zhruba 45 minút.
Po upečení ho vyber z rúry a nechaj ochladnúť na mriežke. Po vychladnutí ho nakrájaj a môžeš odložiť do mrazničky, kde vydrží niekoľko mesiacov.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Ryžové mlieko zohrej v mikrovlnnej rúre. Primiešaj droždie a nechaj desať minút nakysnúť. Zmiešaj spolu obe múku, otruby, soľ a xantánovú gumu. |
![]() |
Vo veľkej mise spolu rozšľahaj vajcia, rozpustené maslo, med a citrónovú šťavu. |
![]() |
Pridaj múčnu zmes a kvások do vaječnej zmesi a miešaj pomaly po dobu 5 minút. Cesto prelož do maslom vymastenej chlebovej formy, prikry kuchynskou utierkou a nechaj kysnúť na teplom mieste cca 40 minút. |
![]() |
Rúru predhrej na 200°C (teplovzdušné rúry -20°C). Chlebík zľahka potri olivovým olejom (nemusíš), prípadne posyp ryžovými vločkami a peč zhruba 45 minút. |
![]() |
Po upečení ho vyber z rúry a nechaj ochladnúť na mriežke. |
![]() |
Po vychladnutí ho nakrájaj a môžeš odložiť do mrazničky, kde vydrží niekoľko mesiacov. |
![]() |
Chlebík je ľahko stráviteľným bezlepkový, bezlaktózový a jemný ako pena. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Silvia B. (Pata1) ID 49979 (22.4.2016, 15:13) |
Asi vyskúšam...môj syn nemôže ale ani maslo...nahradím ho s ghee...a neviem či nedám radšej kvások namiesto droždia. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:11) |
Silvia, kvasok sa robi z klasickej, lepkovej muky, aj mnohe susene drozdia tento obsahuju, takze ho tam nedaj. Iba ak ozaj bezlepkovy- zemiakovy. U mna na POVVI.com mas recepty aj na domace, bezlepkove kvasky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Helena G. (popoluska340) ID 56630 (26.6.2013, 19:55) |
musim vyskusat este som nenasla recept,ktory by chutil,vzdy mi razil drozdim |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana M. (Zush) ID 145478 (17.12.2018, 9:12) |
Helenka, u mna na POVVI.com mas recepty aj na domace kvasky. Ja si ich robim sama, lebo v tejto smutne znamej krajine, kde zijem, je jedlo otravene na milion sposobov  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |