končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana B. (Steniatko234) ID 83653 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Sviatočný koláč[ recept č. 51614 zo dňa 23.12.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 9 vajíčok, 450 g práškového cukru, 250 g kryštálového cukru, 10 lyžíc studenej vody, 100 g orechov, 200 g hrubej múky, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 2 dcl mlieka, 2 lyžice hladkej múky, 1 maslo, granko na posypanie POSTUP PRÍPRAVY Výborný koláčik na každú príležitosť :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Oddelíme si žĺtka od bielkov, pričom bielka vyšľaháme do tuhého snehu a k žĺtkom pridáme 200 gramov práškového cukru a premiešame. Do žĺtkovej zmesi postupne pridávame 10 lyžíc studenej vody, 100 gramov orechov a 200 gramov hrubej múky zmiešanej s pól sáčkom prášku do pečiva. Ja to robím tak, že si všetko nachystám, ako na obrázku a pridám najprv lyžicu vody, za tým lyžicu orechov a dve lyžice múky. Stále miešam a toto zopakujem vlastne 10x. Ale ujde to rýchlo a nie je to zas až tak otravné, ako to na prvý pohľad vyzerá :) Všetko poriadne premiešame a nakoniec pridáme sneh z bielkov a už len jemne zmiešame. Cesto vlejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu a pečieme pri 180°C približne 25 minút. Samozrejme treba priebežne sledovať :) A ideme na plnku. Do hrnčeka si dáme variť 2 dcl mlieka s 5 žĺtkami a dvomi lyžicami hladkej múky. Za stáleho miešania privedieme do varu, kedy nám zmes krásne stuhne. Odstavíme a necháme poriadne vychladnúť. Do veľkého mixéra dáme 1 celé maslo, 250 gramov práškového cukru a čučoriedky (bez šťavy, tú použijeme inde). Poriadne premiešame. Potom postupne pridávame vychladnutú kašu a nakoniec ešte raz poriadne necháme premiešať. Vychladnutý korpus si polejeme šťavou z čučoriedok. Je potrebné, aby bol naozaj vychladnutý, inak sa nám plnka, ktorú tam budeme dávať môže rýchlo na ňom roztopiť :) A teraz natrieme na vrch všetok krém. Na koniec si spravíme z piatich bielkov a 250 gramov kryštálového cukru sneh, ktorý šľaháme nad parou do zhustnutia. Takýmto krásne tuhým snehom potrieme vrch koláčika. Na záver posypeme koláčik grankom a dáme trochu do chladu. Sneh nám krásne stuhne a koláčik je naozaj fantastický. Dúfam, že sa Vám recept páčil a želám dobrú chuť! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:36) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme |
ODPOVEDAŤ |
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:35) |
Dobrý deň, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája... Ďakujeme |
ODPOVEDAŤ |