Jana H. (jana9061) ID 164741 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)
dia briošky
[ recept č. 51519 zo dňa 16.12.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu
POSTUP PRÍPRAVY
...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebné prísady: 500g celozrnnej jemne mletej múky, 50g stéviového cukru, droždie, 200ml mlieko, 125g masla, 2 vajcia, štipka soli, 1 CL citrónovej kôry, 2 hrste hrozienok, rum alebo rumovú arómu |
![]() |
hrozienka si namočíme do rumu, alebo vo vode s rumovou esenciou aby napuchli, na cca 3-4 hodiny |
![]() |
z vlažného mlieka, cukru a droždia si urobíme kvások |
![]() |
vajíčka si vymiešame |
![]() |
do múky pridáme maslo, vajcia, soľ a citrónovú kôru a vypracujeme cesto |
![]() |
do vypracovaného cesta pridáme hrozienka a ešte premiešame a necháme vykysnúť |
![]() |
na pomúčenej doske si rozvaľkáme polovicu cesta |
![]() |
cesto si rozdelíme na pásiky |
![]() |
kraje pásikov zahneme a spracujeme do valca |
![]() |
pásik si prevlečieme do slučky |
![]() |
vrchný koniec zahneme do spodu |
![]() |
spodný koniec prevlečieme hore do stredu |
![]() |
briošky ukladáme na papier na pečenie a potrieme rozmiešaným vajcom a dáme piecť |
![]() |
upečené briošky |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |