končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
VIANOČNÉ CUKROVINKY |
Jo R. (Llaela) ID 261426 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Kandizovane cirtonove kolieska v cokolade[ recept č. 51513 zo dňa 16.12.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 citrony, 2 pohare cukru, cokolada, ladova voda , soda bikarbona a citronova stava na umytie citronov POSTUP PRÍPRAVY Citrony dokladne umyte (rozpustite sodu bikarbonu vo vode, pridajte citronovu stavu a namocne citron , potom ho ocistite kefkou a oplachnite). Ciste citrony nakrajajte na 3mm hrube platky, odstrante kostky. vlozte citrony do sitka a ponorte na 1-2 minuty do vriacej vody. Potom ich ponorte do ladovej vody a ked su chladne, nechajte dobre odkvapkat (toto odstrani horku chut). Pripravte syrup z horucej vody a cukru (1:2) v nadobe so sirokym dnom a ked sa cukor rozpusti, pridajte kolieska tak aby sa neprekryvali a boli uplne ponorene. Pomaly nechajte varit 2 hodiny (dajte pozor aby sa vam neskaramelisovali - ak treba pridajte vodu a cukor v pomere 1:2) Uvarene citronove kolieska poukladajte na mriezku, silikonovu podlozku alebo pekarensky papier a nechajte vysusit - asi 12 hodin. Potom mozte kolieska namocit do krystaloveho cukru alebo rozpustenej cokolady. Syrup co sa zvysil nevyhodte, mozete ho pouzit do kolacov miesto lekvaru alebo v nom uvarit takym istym sposobom citrusovu koru nakrajanu na tenke pasiky a ked hotova namacat v cukre alebo cokolade. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Miroslava A. (pupatko) ID 13790 (10.12.2014, 23:42) |
Toto je zaujímavý recept, cez víkend musím vyskúšať. |
ODPOVEDAŤ |
Zlatka K. (sarii1) ID 261309 (16.7.2013, 9:20) | |
ODPOVEDAŤ |
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (17.12.2012, 9:04) | |
waw.........dala by som si... | |
ODPOVEDAŤ |
Elena G. (LenkaVT) ID 10275, mimibazar.sk/lenkavt (16.12.2012, 20:31) | |
jedla som takéto pomaranče a boli fantastické, citróny musia byť tiež, veď len ich postrúhaná kôra dodá úžasnú príchuť všetkým múčnikom a plnkám. Určite vyskúšam | |
ODPOVEDAŤ |