končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Jana B. (Steniatko234) ID 83653 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov) Jablkový koláčik[ recept č. 51446 zo dňa 13.12.2012 ] POTREBNÉ PRÍSADY 4 vajíčka, 200 g cukru, 200 ml oleja, 1 dl mlieka, 200 g polohrubej múky, pól sáčku prášku do pečiva, 1 sáčok vanilkového cukru, 1 sáčok škoricového cukru, jabĺčka podľa uváženia a troška medu POSTUP PRÍPRAVY Koláčik je vynikajúci, svieži a u nás doma vždy rýchlo zjedený :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Oddelíme si žĺtka do jednej misky a bielka do druhej, pričom k žĺtkom si pridáme práškový cukor a vymiešame. Do zmesi ďalej pridám olej a premiešame. Potom pridáme mlieko a opäť premiešame. Napokon pridáme múku, do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva a už len zľahka premiešame. Bielka si vyšľaháme do tuha. Tuhý sneh pridáme k hotovej zmesi, ktorú sme si predtým pripravili a jemne premiešame vareškou. Jabĺčka si ošúpeme a nakrájame na kocky. Ja si radšej nakrájam vždy viac, pretože hotové sú tak dobré, že sa jedia aj samé :) Do hrnca si dáme lyžičku masla a veľkú lyžicu medu. Občas tam pridávam aj šťavu z marhúľ a zopár tých marhúľ tam aj pokrájam, koláčik je potom kyslejší. Keď je maslo roztopené, vsypeme do hrnca pokrájané jabĺčka a pridáme vanilkový cukor a škoricový cukor. Občas premiešame a varíme, kým nebudú polomäkké. Krásne nám pustia šťavu. Nie je dobré ich úplne rozvariť, je lepšie, aby držali stále ten svoj tvar. Surové cesto si vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Ja to robím tak, že časť cesta si vylejem na plech, časť jabĺčok na to poukladám a takto to dva krát zopakujem. Na poslednú vrstvu jabĺčok už len tak zľahka spravím akoby mriežky s tým cestom, aby bola väčšina jabĺčok na vrchu. Dáme piecť do rúry na 170°C približne 40-45 minút. Ja si to kontrolujem špáratkom. Pichnem do koláčika a keď je špáratko čisté, tak koláčik je hotový :) Koláčik vyberieme a na záver posypeme trochou práškového cukru. Dobrú chuť! :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Pamela E. (pampusik9) ID 120060 (25.9.2014, 12:23) | |
vyborny naozaj, ja som nastruhala navrch marcipan, len ten mi zhorel, urcite davat pozor nespoliehat sa na 170C, 45 min, lebo ja som to mala za 25min hotove. | |
ODPOVEDAŤ |
Alena G. (Rubys) ID 248433, mimibazar.sk/rubys (16.11.2013, 15:26) |
koláčik je výborný, najlepší recept aký som kedy vyskúšala, ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
Lenka T. (bradialen) ID 36106, mimibazar.sk/bradialen (7.9.2013, 11:08) | |
Úžasný Ďakujem za receptík |
|
ODPOVEDAŤ |
Monika K. (petula) ID 4825 (5.4.2013, 8:14) |
Janka, vyskúšané a veľmi dobré |
ODPOVEDAŤ |
Jana B. (Steniatko234) ID 83653 (2.6.2013, 7:46) | ||
Som veľmia rada, že chutilo | ||
ODPOVEDAŤ |