Beata C. (1beba1) ID 13239 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)
Super medovníčky
[ recept č. 51112 zo dňa 24.11.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
3 vajíčka, 200g pr.cukru, 6 PL rozpusteného medu, 100 g margarínu -Palmarín alebo Helia (ale ja som tentokrát dala Heru :) ), 600 g hl.múky (T-650) , 1 KL sódy bikarbóny, 1 KL prášku do medovníku, 1 KL medovníkového korenia
POSTUP PRÍPRAVY
Toto je originálny postup ( ale ja dám všetko naraz do misy - hahaha) :\r\nVajíčka,cukor a margarín vymiešame. Pridáme med a korenie.Do múky dáme kypr.prášok,sódu bikarbónu,zamiešame a vlejeme tekutú zmes. Vypracujeme cesto.Dáme do fólie a necháme odstáť v chladničke min.12 hodín.Pečieme pri 200-220 st.C.\r\n\r\nRecept som objavila už pradááávno v jednej starej Praktickej žene a tak nám zachutil,že už robievam iba tento.Medovníčky sú mäkké ihneď (aj po vychladnutí),netreba ich nechať zmäknúť.Pri správnom skladovaní (ovšem ak ich hneď nepojete ako moje dietky- haha) vydržia mäkké stále až do skonzumovania.\r\n\r\nTak vám všetkým prajem dobrú chuť a pohodové pečenie :) |
Monika T. (monka191) ID 302447 (30.11.2014, 18:24) |
Dobrý deň, veľmi pekná práca. Nechcete sa zapojiť do našej novej Vianočnej súťaže o najkrajší medovníček a vyhrať fantastický mobilný telefón SONY XPERIA M, kávovar TCHIBO a 16GB SD karty...Fotografiu môžete nahrať už teraz na stránke http://www.talentagent.sk/sutaz4.php  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alexandra H. (Lexinka9) ID 86893 (26.11.2012, 14:18) |
Určite vyskúšam Len sa chcem spýtať, čo znamená "správne skladovanie" Inak, ja som už dávnejšie zistila, že medovníčky treba piecť sprudka a krátko, aby sa nevysušili a potom sú mäkké  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anonymní uživatel (Zrušený účet) ID 102843 (25.11.2012, 18:53) |
ak budu mekke ..urobim aj ja..  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (25.11.2012, 14:38) |
.. a ako dlho ich treba piecť ??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Sofia S. (sofika03) ID 11207, mimibazar.sk/sofika03 (25.11.2012, 20:50) |
Zuzka podla rury odsleduješ prvy plech a aj podla hrubky ako hrube vyvalkaš  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (25.11.2012, 14:38) |
... horúci kandidát na tohtoročné sviatky ... skúšam každý rok nový recept na mäkké medovníčky, ale ešte sa mi ho nepodarilo objaviť, zatiaľ stvrdli všetky - dúfam že tieto sa podaria  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |