
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
RYBY A DARY MORA |
Denisa K. (zurka) ID 23860 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov) Zapekané rybie filé[ recept č. 5105 zo dňa 27.4.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 3/4 kg mrazeného rybieho filé (môžu byť aj filety), 1 kelímok kyslej smotany, 1 vajce, soľ, vegetu, 1 lyžičku kremžskej horčice, mleté čierne korenie, múku, olej POSTUP PRÍPRAVY Porcie filé poprášime soľou, vegetou a čiernym korením, obalíme v múke a opražíme na horúcom oleji. Poukladáme na vymastený pekáč (alebo zapekaciu misu), polejeme mierne osolenou kyslou smotanou, do ktorej sme vhabarkovali vajce a horčicu a dáme ešte na asi 15 minút zapiecť do vyhriatej rúry. Ako prílohu podávame varené nové zemiaky, zemiakovú kašu alebo šalát, ja ako prílohu dávam aj ryžu + kompót :-) Dobrú chuť :-) Je to ľahké, rýchle a dobré jedlo. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Umyté, osušené, osolené, ovegetované, okorenené (ja nekorením kvôli deťom) a obalené v hladkej múke filé. ![]() Obalené v hladkej múke filé opražíme na horúcom oleji do "zlatova" z obidvoch strán. Opražené vyberieme a môžeme ukladať do vymastenej zapekacej misy, alebo pekáča. ![]() Ukladáme do zapekacej misy tesne vedľa seba, pokiaľ nie je zapekačka (pekáč) pekne vyložená rybkami. ![]() Na filé potom vylejeme kyslú smotanu, v ktorej sme rozmiešali (rozhabarkovali) trochu soli, 1 vajce, 1 lyžičku kremžskej horčice (ja dávam viac horčice, pretože kremžskú horčicu milujem :-), môžete ešte do smotany doliať aj trochu mlieka, 0,5 dl - 1 dl, ale aby to nebolo veľmi riedke. Túto smotanovú zmes rovnomerne vylejeme na filé a máme hotovo, t.j. na cestu do rúry, tú si predhrejeme. Kto chce, môže si filé aj zakryť alobalom na takých 15 minút a potom alobal dať dole a nechať pekne zapiecť ďalších 10-15 minút, to už podľa rýchlosti zapekania. ![]() Takto to vyzerá, keď to vyberieme po asi 15-25 minútach z rúry. ![]() Ja to robievam s ryžou a kompótikom, ale mňamka je to aj so zemiakovou kašou :-) Dobrú chuť :-) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (25.1.2014, 10:37) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zuzana M. (zumma) ID 214481 (19.11.2013, 16:47) |
... hmmm, s rybou som to ešte neskúšala, ale podobne robím kuracie stehná, len do smotany nedám vajce - len horčicu a pod to plátok šunky a plátok syra a je to teda veľkááá mňamka ... určite vyskúšam aj tento receptík ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (19.11.2013, 15:31) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marta b. (mimi333) ID 112440 (19.11.2013, 12:08) |
dneska idem nato prečo len vyprážané...ja dávam aj syr mňamm ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
MILADA P. (LADADI) ID 47200 (5.6.2008, 20:00) |
DOBRýVEčER ZAJTRA VYSKúšAM A POTOM A POVIEM VáM čI CHUTILO.DOVI.MILADA P. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | MILADA P. (LADADI) ID 47200 (8.1.2011, 16:28) |
Už som ich robila dva krát proste bomba.Už nerobím ryby na iný spôsob len takto. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Denisa K. (zurka) ID 23860, mimibazar.sk/zurka (28.1.2011, 23:38) | |
Miladka som rada, že chutilo ...... ja musím oprášiť tento recept, už som ho dlho neukuchtila, mám pangasa, tak šup s ním do rúry v nedeľu . . . . ![]() |
|||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Maja I. (maya86) ID 29246 (18.5.2008, 6:45) |
rybie file s ryzou? ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |