Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 20 návštěvníkov)
Rýchle kokošky
[ recept č. 5084 zo dňa 25.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
400 g cestoviny - veľké mušle, 1/2 obyčajného poctivého masla, 5 kopcovitých lyžíc strúhanky z rožkov (nie z chleba, ani neboli slané), 5 navŕšených lyžíc kryštálového cukru (alebo cukor podľa chuti - radšej menej, kto má rád menej sladké)
POSTUP PRÍPRAVY
Jedlo, po ktorom sa u nás len tak zapráši. Chutia ako šúľance so strúhankou, no zjednodušila som si ich prácnu prípravu. Pre málosť času ich nahradia aj cestoviny. Sú možno aj lepšie a ľahšie - skúste a uvidíte...
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
potrebné suroviny - najradšej robím z tohto druhu cestovín a veru aj maslo je z tých poctivých druhov... |
![]() |
Vo vode si uvaríme cestovinu - nesolíme a nesmie byť rozvarená, ale ani tvrdšia. Po uvarení ju len scedíme, nestriasame prebytočnú vodu, nepreplachujeme, ani nenechávame odkvapkať. Posypeme kryštálovým cukrom. Dodržte tento postup, inak to budete mať husté. Cukor sa rozpustí a bude jemné a šťavnaté. |
![]() |
Keď sa rozpustí cukor, budú šťavnatejšie... |
![]() |
Prilejeme spražené poctivé obyčajné maslo a premiešame. |
![]() |
Cukor a maslo urobia cestoviny šťavnatejšími, až potom sa pridáva strúhanka, inak by ste mali cestoviny veľmi suché |
![]() |
Opražíme si strúhanku - *nasucho*, ale poctivo, aby bola v celom obsahu zlatohnedá a voňavá. Prisypeme na cestoviny a poriadne premiešame. |
![]() |
Strúhanky pridávajte toľko, aby cestoviny neboli veľmi suché - buď spražíme ešte trošku masla, alebo v opačnom prípade pridáme trocha opraženej strúhanky. Papáme to len tak, s obyčajným mliekom. |
![]() |
Dobrú chuť! |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Natália Š. (natalyienka) ID 57986, mimibazar.sk/natalyienka (7.11.2008, 15:22) |
tak toto je fakt velmi dobré!! robievam to aj ja ale keď pražím strúhanku,pridám do nej ešte škoricu... skúste vyskúšať aj tak  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.11.2008, 21:40) |
Vyskúšam aj so škoricou . Nebude čisto "šúľancová" chuť , ale zmena je život Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Stanislava C. (stanusa) ID 17082, mimibazar.sk/stanusa (7.11.2008, 13:28) |
Včera som ich robila na boli famóóóózneééééé. Vynikajúce a rýchlo hotové jedlo. Fakt veľká mňamka. Dakujem za dobrý tip.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.11.2008, 21:36) |
Stanka, aj ja ďakujem Som rada, že Vám chutilo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (lucia13) ID 9254, mimibazar.sk/lucia13 (7.11.2008, 12:53) |
mnamka slinky sa mi len zbiehaju  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.11.2008, 21:34) |
Lucka, treba skúsiť, je to bleskovka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (6.11.2008, 21:12) |
VÝBORNÉEEEE a jednoduché....... a máš pravdu, najlepšie sú mušličky!!! ďakujeme, že si nám pripomenula dobrú papnicu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.11.2008, 10:20) |
Ďakujem Zuzanka , rado sa stalo  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (8.5.2008, 21:57) |
Aďka ja viem ale ved sa tam moze pouzit aj ina cestovina :o) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.5.2008, 7:56) |
Jasné, Silvi, podľa chuti . Mušle robím kvôli tomu, že sa v nich dokáže "zdržať" väčšie množstvo strúhanky, a o to je to lepšie. Skúšala som aj so širokými cestovinkami, aj tie boli super  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva K. (evycka) ID 10513 (8.5.2008, 13:27) |
Som nesmierne vdacna za tento recept, je super nafoteny a popisany, podrobny popis potrebujem, ak ma byt vysledny produkt jedly je to rychlovka a navyse vyborna.. Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.5.2008, 15:04) |
Evi, teším sa a ďakujem krásne  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (7.5.2008, 21:41) |
neviem preco ale mna z musliciek napina na vracanie...........................mam radsej poctive sulance ale inak ok  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Zuzana L. (zanabela) ID 17727 (6.11.2008, 21:14) |
z morských mušličiek??? to som ešte nepočula že tvar cestovín má vplyv na vracanie....to je dobré  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (7.11.2008, 14:48) |
no naozaj, síce už som ich dlho nejedla, ale keď som bola malá, tak som z nich vracala.......ako to je teraz, to neviem, ale možno by mi už nebolo zle, viete- deťom je zle z kadečoho, napríklad ešte som vracala aj z mäsa a dodnes mäso nejem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.11.2008, 21:55) |
Silvinka, ja som zasa nemohla paradajkovú polievku , teraz by som ju na hektolitre, ale len keď ju urobím ja. A tiež sa idú za ňou Jednoducho, niektoré chute sa menia celý život, s tým nič neurobíme. Siliť to netreba, určite nie, a deti už vôbec. Na všetko príde čas  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Silvia K. (silviakov) ID 45553 (7.11.2008, 22:55) |
No veď práve to, že siliť to deti netreba, so mnou už našim krachovali nervy, niekedy som až s plačom sedela nad mäsom, už som si zvykla na to, že ho nejem a pre mňa je to niečo , myslím, že tak je hlavne preto, že ma nútili........... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 8.5.2008, 9:15) |
Silvinka, šúľance sú šúľance, aj ja ich milujem . Tento recept som ponúkla aj pre iné maminky, keď niekedy naozaj nie je čas vymýšľať, čo s obedom. Mne sa doma osvedčil. Ani falošná sviečková nie je ako pravá sviečková, hlavné je, že chutí. A na rozdiel od šúľancov, ktoré sú ťažšie stráviteľné a "dusivé", to môžu aj malé detičky.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana F. (Toluf) ID 5651, mimibazar.sk/Toluf (28.4.2008, 14:32) |
Totot maslo pouzivam aj ja. Je sice drahe, ale fakt ma chut ako maslo... Ja ked robim zemiakove cesto, tak do zasoby, alebo kupim praskove cesto na knedliky a z neho robim sulance. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea M. (miamarko) ID 26648, mimibazar.sk/miamarko (28.4.2008, 13:56) |
Nooooo,dneska som ich robila ,len horsie ze neviem kedy budem robievat normalne sulance ,lebo toto je vyborne a hlavne rychle pa andy  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.4.2008, 20:56) |
Andy, teším sa spolu s Tebou . A ďakujem za pochvalu .Som strašne rada, a keď chutili aj polovičke  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Erika M. (murka1) ID 25512 (28.4.2008, 11:35) |
tak toto určite vyskúšam.... super zjednodušenie pre ženušky, ktoré nevedia kam skôr skočiť  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.4.2008, 13:26) |
Ďakujem Erika , dajte potom vedieť, či chutili . Musíme si to niekedy uľahčiť, no nie?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana U. (JankaU) ID 20626 (27.4.2008, 16:02) |
Ahoj, aj ja robím šúľance so strúhankou, alebo bryndzové, ale pravé šúľančeky - so zemiakového cesta, tie sú tiež vynikajúce....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (27.4.2008, 16:29) |
Jani, aj ja som ich robila, ale mušle preto, aby som ich už nemusela Ja som na šúľancoch a kysnutom ceste "odchovaná"  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (27.4.2008, 15:03) |
Ahoj, dnes som to hneď aj vyskúšala a mňam mňam, fantastický recept, hlavne rýchly a jednoduchý.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (27.4.2008, 15:13) |
Saška, fakt? Ďakujeéééééém a teším sa s Vami!  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (26.4.2008, 18:03) |
a čo takto mleté orechy ? to by bola tiež dobrá mňamka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.4.2008, 18:10) |
Nooo, určite áno, ale s orechami radšej široké rezance. So strúhankou jedine MUŠLE!!! Skúste, fakt, už ich robím roky  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Kamila B. (vikusik) ID 41103 (25.4.2008, 19:02) |
Ahojte dievčence.To vyzera výýýýýýýýýýýborne . Len si to neviem predstavit či to naozaj tak chuti ako šulance. Moja dceruška ponich stále tuži a je bezseba ked ich mame.No a toto je taka lahka verzia a hlavne rýchla.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.4.2008, 17:53) |
Kamka, garantujem, že to chutí ešte lepšie ako šúľance - tá chuť je absolútne rovnaká, spražená strúhanka s masielkom - mňam , sú ľahšie stráviteľné, čo je pri malých detičkách neoceniteľné . Vyskúšajte, u nás sa šúľance už skoro ani nerobia a chutia aj ohriate, čo u šúľancov je to už trošinku horšie.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Eva T. (Evulqa) ID 33802 (25.4.2008, 18:46) |
Aďka, môžem potvrdiť, že toto je fajnotka , ja robím aj takéto s detskou krupicou aj u nás sa po nich len tak zapráši http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3836&user=33802 |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (26.4.2008, 17:58) |
Ahooooj Evulik, no tak Ti poviem, že som to s krupičkou ešte neskúšala . Musím to skúsiť, vyzerá to skvelo . Milujem to nazberané množstvo strúhanky s masielkom v mušli.... - ešte lepšie ako šúľance - lebo sa tam toho tak fajn nazberá , ako keď som u babky vyberala z misy opraženú strúhanku spod slivkových knedlí...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |