Ivana Š. (ivusik) ID 886 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)
Jablkový krémeš
[ recept č. 50486 zo dňa 21.10.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Cesto: 1 palmarín, 300g hl. múky, 200g pr. cukru, 1 biely jogurt, 2ČL octu, štipka soli, balík okrúhlych piškót. Puding : 1l mlieka, 3 zlaté klasy, 1 vanilkový cukor, 10PL kryšt. cukru, cca 1kg jablk
POSTUP PRÍPRAVY
Keďže tento rok sa jabĺčok urodilo neúrekom, vrátila som sa k tomuto receptu, ktorý som kedysi veľmi často robievala a je skutočne mňamkový a najmä jednoduchý. Nech sa páči postup. Cesto vypracovať, dať na cca 2 hodiny do chladničky oddýchnuť. Rozdeliť na dve časti, jednu časť vygúľať a dať na pripravený plech, naň poukladať okrúhle piškóty. Na piškóty navrstviť cca 2cm vrstvu postrúhaných jabĺk - nevytlačených, posypať 2PL cukru - ak sú jabĺčka sladké netreba a zaliať horúcim pudingom Na horúci puding prenesieme druhý vyvaľkaný plát cesta, poprepichujeme vidličkou a v predhriatej rúre upečieme do ružova. Potom stačí iba pocukrovať alebo kto je maškrtnejší, poliať čokoládovou polevou. Dobrú chuť. |
Andrea D. (teta Adka) ID 232540 (11.11.2013, 16:39) |
Je to výborný kolač. Robila som ho už veľa krát a všetkým chutil.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Paulina V. (sportova) ID 81231 (9.11.2012, 9:30) |
prosím vás pri akej teplote a ako dlho pečieme koláčik??? cesto je už v chladničke,ale neviem tieto veci.... Ďakujem ))) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (9.11.2012, 13:47) |
ja mám plynový sporák, pečiem na 6 čo je cca 170-180 stupňov asi pol hodinu. To budete vidieť, keď koláčik začne ružovieť...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Alena D. (Drevenka) ID 29097 (29.10.2012, 20:45) |
Ivanka koláčik super.Len sa mi cesto trhalo,keď som ho dávala na vrch a pridala som ešte trochu múky,lebo sa dosť lepilo, asi som urobila nejakú chybu.Ale inak veľmi super!!! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (29.10.2012, 21:46) |
Som rada, že chutil Inak aj mne sa niekedy to cesto trhá a niekedy ho šupnem na prvý raz  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna M. (Medulienka1) ID 239430 (23.10.2012, 17:29) |
Ivka, je to super recept, ale ja som si to zľahčila tak, že namiesto cesta dám hotové, vyvaľkané lístkové cesto, a tak piškóty, atď., ../ Píšem to len pre tie maminky, ktoré nemajú času nazvyš.../, tvoj recept je 1*********  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana P. (Zuzana18) ID 612, mimibazar.sk/zuzana18 (23.10.2012, 14:58) |
Ivka, chystám sa robiť cez víkend tento koláčik, len mám dotaz - neni toho cesta nejak málo, keďže sa robia dve vrstvy z neho? to je také cca cesto ako na jablčník (pyté)? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana Š. (ivusik) ID 886, mimibazar.sk/ivusik (23.10.2012, 16:03) |
Cesta je akurát, je to niečo podobné ako pité. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Janka L. (jankalo) ID 108253 (21.10.2012, 20:15) |
Tento koláč pripravím cez týždeň. Jabĺčka mu určite dodajú sviežosť a príjemnú kyselkavosť a to mám v koláčoch najradšej. Veľmi sa naň teším, vyzerá neodolateľne.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |