Vážení návštevníci,
reagovať na príspevky môžu iba registrovaní užívatelia. Vyplňte krátky registračný formulár a staňte sa naším členom.
Ak ste už u nás zaregistrovaní, prihláste sa prosím.
Tešíme sa na vás.
Mariana P. (mamina3) ID 33839 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 9 návštěvníkov)
Arabský chlieb
[ recept č. 5046 zo dňa 22.4.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 g hladkej múky, 15 g droždia, podľa potreby voda, soľ, olej
POSTUP PRÍPRAVY
Z droždia a niekoľkých lyžíc vody pripravíme kvások. Vo vyhriatej mise zarobíme múku zmiešanú so soľou, kváskom a teplou vodou na tuhšie cesto. Do cesta pridáme lyžicu oleja. Cesto potrieme olejom a necháme kysnúť asi 2 hodiny na dvojnásobný objem. Rozdelíme na 8 dielov. Z každého dielu vypracujeme placku asi 1/2 cm hrubú. Placky poprášime múkou a necháme prikryté 1/2 hodiny v teple. Pečieme vo vyhriatej rúre na vymastenom plechu 10 minút zhora navlhčené vodou (povrch potrieme vodou). |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (1.11.2008, 21:33) |
Arabský chleba je na svete! nejdem tvoriť nový receptík, ako som ho robila ja...napíšem moje skúsenosti s týmto receptíkom do komentárov. Takže , držala som sa receptíku, ktorý sem dala Marianka. Droždie som zarobila klasickým spôsobom s vodou, hl.múkou,cukrom na kvások, keď vykysol,zmiešala som ho s hladkou múkou,soľou, olejom, cca 6-8 polievkových lyžíc. Cesto som nechala vykysnúť. Presne ako píše Marianka. Potom som si z neho narobila MENŠIE kopčeky, ktoré som nechala podkysnúť a na DOBRE vysypanej pracovnej doske-hladkou múkou-som vyváľkala tenulinké -ale naozaj tenulinke placočky. Rozohriala som si vačšiu teflónovú panvicu, a ked bola rozpálená,tak som ju jemne štetcom na povrchu potrela olejom v malej vrstve. Na takto vymastenú, rozpálenú panvičku som dávala piecť tieto placky na prudkom ohni. Placky sa pečú veľmi rýchlo. Zakaždým , keď som placku upiekla z oboch strán,tak som panvičku vytrela od zvyšnej múky suchou papierovou servítkou, a panvičku nanovo vytrela olejom a znovu prudko upiekla ďaľšiu. Hneď ako upečiete placku pustite si studenú vodu a narýchlo tuto placku pod tečúcou vodou namočte-alebo ju pretrite studenou vodou na tanieri-hneď po upečení. Voda sa po chvílke vsiakne do placky a tá ostane mäkká. Plackám sa síce neurobila kapsa, aké sa robia v kupovaných, ale keď ich naplníte ako palacinky a zrolujete a naplníte ako bežný recept na arabský chlieb je to výborné!!! Plnku si zvolíme podla chuti a zásob v chladničke -ja som dala na jemno nastrúhanú kapustu, rajčinky, mrkvičku,uhorku,drezing-pochúťková smotana zmiešaná s 3 lyžicami tatárskej omáčky a na panvičke upečené na malé kocky kuracie masko(alebo zvyšky z pečeného kuraťa)+strúhaný syr. Je to výborná ňamka. A myslím si, že by sa dali zvyšné placky-arabský chlieb, čo ostane uskladniť na ďalšie použitie v mrazničke. Arabský chlieb sa pečie podobne ako lokše, len z iného cesta. Sú naozaj výborné. Odporúčam. Ďakujem Marianke za receptík.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ingrid K. (ingridka78) ID 17213 (23.4.2008, 18:30) |
to len toto ide do arabského chleba?? no vyskušame...ja ho milujem..len tá cena  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |