
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Martina M. (matahari1974) ID 178038 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov) Croquembouche[ recept č. 50432 zo dňa 17.10.2012 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Pridávam teda aj recept !!! Cesto: 500 ml voda, 160 g palmarín, 320 g múka polohrubá, 2 štipky soľi, 8 vajec. Krém vanilkový: 750 ml mlieka, 2 - 3 ks cukor vanilkový, 300 g cukor práškový, 3 ks zlatý klas - krémový prášok alebo vanilkoveho pudingu, 375 g masla alebo palmarínu. Karamel: 300 g cukru krystal, 5 až 6 KL vody. POSTUP PRÍPRAVY Cesto: vodu, palmarin a sol dáme zovrieť.Do vriaceho vsypeme múku a miešame až pokým sa nám masa nezačne pekne lesknúť a odlepovať od hrnca. Do teplej masy (aby troška para vyšla) zašľaháme vajíčka po jednom šľahačom. Takto pripravené cesto si dáme do vrecka.Na pekáč si dáme papier na pečenie a nanašame guličky ( viď link z youtube)... Krém: z mlieka,pudingu, van.cukru a prašk.cukru si uvaríme hustý puding.Do vlažneho pudingu pridáme maslo a vmiešame ho. Do vychladnutých upečenych guličiek si urobíme s nožikom dierku aby sme ich mohli plniť vanilkovou plnkou ( ja nerobim dierky ja to hned plnim so špicom). Karamel: cukor a vodu si dame do hrnca .Nechame vypariť vodu až nam cukor skaramelizuje. Naplnené guličky namačajte do karamelu a ukladajte ich do tvaru pyramídy.POZOR na prsty !!!! Ja som pyramidu len posypala praškovým cukrom ale možete ju ozdobiť karamelovými vlasmi alebo poliať aj roztopenou čokoladou. http://www.youtube.com/watch?v=YUQGf0Yhbdc&feature=related |
Kristína T. (jašidielko) ID 56687 (18.10.2012, 17:42) |
mozes ist do MasterChefa ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 17:44) |
Dakujem za pochvalu. ![]() ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Petra Tóthová (PetraTothova) ID 93720, mimibazar.sk/petratothova (18.10.2012, 13:27) |
http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=47441 mohlo by to byť toto... |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana M. (amina) ID 4894 (18.10.2012, 13:14) |
aj mňa by to oslovilo ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 17:32) |
už je pridany postup :o))) | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Valéria K. (valery100) ID 21394 (18.10.2012, 12:26) |
Ale ako sa to pečie.Ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 16:56) |
http://www.youtube.com/watch?v=YUQGf0Yhbdc&feature=related | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | martina tomkova (martinatomkova) ID 51726, mimibazar.sk/martinatomkova (18.10.2012, 13:50) |
sú to venčeky ( odpalované cesto Odpaľované cesto (Profiterolky) 250 ml mlieko 250 ml voda 210 g maslo 250 g múka 375 g vajcia (odporúčame odvážiť cca 7 – 8 vajec) 1g soľ Žĺtková šľahačka 500 ml smotana na šľahanie - aby tak v ústach "křupalo" )plnené vanilkovým krémom 750 ml mlieko 150 g cukor 100 g vanilkový puding 90 g žĺtka (odporúčame odvážiť cca 5 – 6 vajec) , namáčené v karamelu poskladané do kuželu postup : Postup: 1/3 mlieka zmiešame s krémovým práškom (pudingom) a žĺtkami. Zvyšné mlieko s cukrom privedieme k varu, vmiešame pripravené mlieko a dôkladne povaríme cca 2 minúty. Mali by ste mať cca 1 liter krému. Po uvarení nalejeme na plech, zabalíme fóliou a dáme vychladnúť. Mlieko, vodu, maslo a soľ dáme do hrnca a privedieme k varu. Keď všetko začne vrieť, hrniec odstavím, pridáme naraz múku, rýchlo premiešame a a vrátime späť na oheň. Miešame dovtedy, kým sa cesto neprestane prichytávať na steny hrnca a vytvorí sa nám guľa. Po dôkladnom prevarení dáme cesto do misy kuchynského robota a miešame tak, aby bolo teplé, ale nepálilo prsty. Potom postupne zašľaháme vajcia a pomaly miešame, kým sa nám nevytvorí hladké cesto – množstvo vajec záleží na hustote cesta. Nemusíte pridávať všetky, alebo naopak, môžete pridať viac, ak bude cesto príliš riedke. Cestom naplníme vrecko a vystrihneme potvor na priemer 1 cm a striekame na plech s papierom na pečenie. Tvoríme guličky s priemerom cca 3 – 4 cm. Pečieme v rozohriatej rúre na 200 °C asi 20 minút. Po vychladnutí plníme vanilkovou šľahačkou – v cukrárskom vrecku si urobíme malú dierku. Nikdy neplňte krémom ešte horúce profiterolky. Zatiaľ, čo máme profiterolky v rúre, pripravíme vanilkovú šľahačku. Zo smotany urobíme šľahačku. Vychladnutý žĺtkový krém vymiešame šľahačom do hladka a postup |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (matahari1974) ID 178038, mimibazar.sk/matahari1974 (18.10.2012, 17:40) | |
Maťka , maš ich vyskusane podla tvojho navodu? Lebo ja som to skusala aj so šlahačkou ale ta plnka bola potom moc riedka... | |||
ODPOVEDAŤnahlásiť |