. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené buchty - RECEPT 5041

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 443 návštěvníkov)


Pečené buchty


[ recept č. 5041 zo dňa  ]


Pečené buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 1 kocka (42 g) čerstvého droždia, 0,25l mlieka, 2 PL cukru.Cesto: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli, kôra z citróna.Všetky prísady by mali byť izbovej teploty. Plnka: lekvár (marmeláda), tvaroh, môže byť aj nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je univerzálne - robím z neho aj parené buchty a tiež dukátové buchtičky. Vynechám ale kôru z citróna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kvások: do mlieka, ktoré by malo byť príjemne teplé, rozmiešame 2 PL cukru, pridáme droždie, ja zvyknem posypať ešte jemne polohrubou múkou - len tak za 1 kávovú lyžičku , všetko premiešam metličkou a zakryjem pokrievkou. Výsledok je potom takýto...
Roztopíme si len kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu
Do väčšej misy preosejeme múku, postrúhame citrónovú kôru,
pridáme štipku soli, cukor, premiešame, kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo,
Bude to takéto riedke zo začiatku, nebojte sa toho....
postupne to miešaním varechou (mám veľkú ako dlaň, robí sa mi s ňou perfektne, nemusím to veľmi dlho miešať), mení konzistenciu...
stále to bude riedke...
potom takéto....
a pripravené, jemne posypané múkou, na podkysnutie - cca 90 min.
vykysnuté cesto...
Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina a na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my.
Prevalím si cesto, jemne poprášim múkou, odoberiem polovicu, vrátim do misy. Tá nám ešte dosť podkysne.
Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm - a podávame na kocky plnku.
s tvarohovou plnkou...
Tvarohová plnka: na dva tégliky tvarohu 2 vanilkové cukry, 2-3 polievkové lyžice cukru, ak máte poruke škrob, kukuričný alebo zemiakový - tak za 1 kávovú lyžičku. Premiešam, trošku to po čase zredne, nechám na sitku odkvapkať, aby som mala takúto konzistenciu. Nerozlieva sa mi potom po ceste a buchtičky sa dajú pekne zlepiť.
Na plech, alebo do pekáča si rovno nalejem olej, každú buchtičku tam rovno povykrúcam, aby bola naolejovaná z každej strany a prikladám jednu k druhej, môžete si ich k sebe aj viac pritlačiť.
Nechám ešte trošku podkysnúť a pečiem pri teplote 175 °C, tých 25-30 minút, kým nie je kôrka zlatohnedá. Z celej dávky vychádza 40 buchiet, ja som tých 5 kúskov ešte naparila /z toho istého cesta robievam aj buchty na pare, takže si môžete v kľude dať buchty aj napariť/
Po upečení ich rovno natieram mliekom a v ňom rozpustený kryštálový cukor. Budú mať jemný povrch. Buchtičky necháme vychladnúť,
posypeme ich práškovým cukrom
a môžeme papať. Dobrú chuť.
Z toho istého cesta ako dukátové buchtičky. Mňam :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Plnené šampiňóny | Pečené buchty | Fúzaté nohy :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 121-134)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7
Anna Š. (anka2106) ID 80936 (8.2.2009, 10:15)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (8.2.2009, 10:35)
;-) Anka, ďakujem krásne (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Tatiana H. (tanickask) ID 5946, mimibazar.sk/tanickask (7.2.2009, 19:02)
Adka, prave som zamiesila na foccaciu a ze sadnem za PC a kuknem nejake pecene buchty a hen zas receptik od teba....tak ani nejdem pozerat recenzie, urcite budu super. Dam vediet ked ich vyskusam. Este mi prosim ta napis z toho 1 kg muky ti vyjde 1 pekac alebo viac? Ci nestaci z polovicnej davky urobit.
A je to cesto take univerzalne, ze mozem z neho aj ine kysnute dobroty vyskusat?
Krasny vikend pa pa
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (7.2.2009, 20:32)
(Y) Ahoj Táni, aj ja sa chystám v týždni na foccaciu :-) Vravíš, že skúsiš tieto buchty? Dúfam, že budeš spokojná. Je ich dosť, vyše 40 kúskov, záleží, aké ich spravíš veľké. Ja ich pečiem len z celej dávky ;-) Cesto je výborné aj na buchty na pare, mám ich tiež v receptoch, robievam z neho aj dukátové buchtičky, záviny, rožky. Budem držať palce, nech sa vydaria. Ďakujem, aj ja Ti želám nádherný zvyšok víkendu. Papa (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária P. (nelasofia) ID 28622, mimibazar.sk/nelamaria (19.1.2009, 17:09)
Adrianka dnes som robila tvoje buchtičky sú fajnové mäkkučké a cesto bolo ako vata jemné a nadýchané (Y) a keď som si pozerala recept už keď boli buchty upečené zistila som, že som do cesta nedala vajce (smich) ale ani tam nechýbalo a čudujem sa, že som vôbec mala také fajnovučké cesto... a ešte sa mi podaril malý husársky kúsok - bola som ich pozrieť a boli ešte bledé tak že ich ešte nechám chvílu piecť no neprihoreli mi z vchu- nooo neni sú zhorené len sú čierne a nie pekné zlatisté ;-) to som celá ja +o( nabudúce to bude lepšie (Y) |:o) (F)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.1.2009, 19:23)
(clamp) (clamp) (clamp) Tak to ma nesmierne teší (radost) Majka, že sa Ti buchtičky vydarili ;-) Nič to, presne tak, nabudúce bude múdrejšie (Y) (Y) (Y) A ďakujem za veľmi milý komentárik (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana G. (iza) ID 3105 (15.1.2009, 19:39)
Dnes som upiekla aj buchty a všetci sa len tak oblizovali (zajic) Ďakujem za recept, začína sa mi to páčiť, hlavne keď vidím ako moja 3-ročná (X), ktorá nemusí mäso sedí a je. (pl) Odporúčam všetkým (L) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (15.1.2009, 22:43)
(Y) (Y) (Y) Zuzka, Ty si šikuľka (*) Tak si sa predsa do nich pustila? :-) Super, ani nevieš, akú mám radosť a o to väčšiu, keď chutí aj detičkám (child1).A ďakujem za pochvalu. (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
marta s. (skalička) ID 51393 (15.8.2008, 8:22)
ďakujem za recept,dnes ich upečiem,už sa teším aj moje deti,pá (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (15.8.2008, 18:56)
Ahoj Martuška, ďakujem (L) Vydarili sa buchtičky?
ODPOVEDAŤ
Ingrid U. (petra34) ID 1152, mimibazar.sk/petra34 (14.8.2008, 19:09)
Môžem toto cesto použiť aj na kakaový závin? Buchtičky vyzerajú úžasne....
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (14.8.2008, 22:23)
Inka, ďakujem (F) (F) (F) Jasné, kľudne aj závin. Ak by sa Ti zdalo cesto veľmi riedke pri vytiahnutí z misky /predsa len každá múka a droždie reagujú inak/, tak si len viac pomúč dosku a vyváľaj na nej cesto. Držím palce, nech sa vydarí (L)
ODPOVEDAŤ
vali. janka, erika F. (Miňoňky) ID 41625 (4.8.2008, 9:43)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.8.2008, 22:00)
:-) Miňoňky, ďakujem (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna O. (Lilly1) ID 8933 (3.8.2008, 23:04)
Ahojky, ja ich akurat peciem ;-)dostala som strasnu chut na buchticky ;-) a podla fotiek vyzeraju rpesne tak,ake chcem,aby boli..tak sa tesim,o dvadsat minut by mali byt upecene :-$dakujeme za receptik (clamp) (L) (L)potom hod recept este,ako zhodit kila :-) ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (4.8.2008, 22:06)
Anka, to ma teda veeeľmi teší (radost) Rado sa stalo a ďakujem (pusa) No nebolo by zlé mať poruke rovno nejaký ten prútik (witch) ;-) A chutili buchtičky? (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (30.4.2008, 15:20)
Anka, ďakujem (L). Aj ja sa teším (kytara), som rada, že sa vydarili (zajic). Ja kysnuté môžem aj každý deň, ale (cinky) sa mi veľmi nechce. (hello)
ODPOVEDAŤ
anna r. (anka36) ID 22938 (30.4.2008, 14:11)
(Y)dnes som ich robila sú supéééééér |:o) |:o)konečne mám recept na kysnuté cesto (Y) (Y) (Y) (clamp)
ODPOVEDAŤ
gabriela z. (gabca2408) ID 36679 (23.4.2008, 19:00)
Aďka ,upiekla som buchtičky, su naozaj výborné (Y).Od teraz už len tento recept....zopár som naplnila aj čokoládovými dukátikmi...fajné (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.4.2008, 19:17)
Ďakujem !!! (L) (L) (L) Teším sa aj ja (radost) (radost) (radost)
ODPOVEDAŤ
Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (23.4.2008, 11:48)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=253205 a tu je výsledok (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.4.2008, 12:04)
Janka, aj sa prepiekli dobre vo vnútri?
ODPOVEDAŤ
Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (23.4.2008, 12:08)
úplne super
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.4.2008, 12:12)
Teším sa ešte viac!!! (radost) (radost) (radost) Keď som robila z cesta aj buchty na pare, tak doma nič nepočujem poslednú dobu, len - "mami, kedy budú buchty na pare?" A to rovno z 1 kg ;-) (pst) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (23.4.2008, 11:26)
Sú perfektné , aj s cestom sa dobre pracovalo (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (23.4.2008, 11:44)
Janka, a už ste z neho aj robila? Vážne :-$ Tak ste šikovnica šikovná (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Eva S. (kao) ID 1893, mimibazar.sk/kao (22.4.2008, 11:22)
Krásne, už na pohľad chutnučké buchty.. mňam. (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (22.4.2008, 21:20)
Ďakujem Evka! (L) Treba vyskúšať (zajic) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 121-134)<< predošlé 1,.,2, 3, 4, 5, 6, 7
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu