. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené buchty - RECEPT 5041

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 443 návštěvníkov)


Pečené buchty


[ recept č. 5041 zo dňa  ]


Pečené buchty


POTREBNÉ PRÍSADY

Kvások: 1 kocka (42 g) čerstvého droždia, 0,25l mlieka, 2 PL cukru.Cesto: 1 kg polohrubej múky, 0,5 l mlieka, 125 g masla (dávam HER-u), 1 vajce, 3 PL cukru, štipka soli, kôra z citróna.Všetky prísady by mali byť izbovej teploty. Plnka: lekvár (marmeláda), tvaroh, môže byť aj nutella.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto je univerzálne - robím z neho aj parené buchty a tiež dukátové buchtičky. Vynechám ale kôru z citróna.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Kvások: do mlieka, ktoré by malo byť príjemne teplé, rozmiešame 2 PL cukru, pridáme droždie, ja zvyknem posypať ešte jemne polohrubou múkou - len tak za 1 kávovú lyžičku , všetko premiešam metličkou a zakryjem pokrievkou. Výsledok je potom takýto...
Roztopíme si len kúsok masla. Potom doložíme zbytok a necháme rozpustiť, premiešame - aby to malo len tú izbovú teplotu
Do väčšej misy preosejeme múku, postrúhame citrónovú kôru,
pridáme štipku soli, cukor, premiešame, kvások, mlieko, vajíčko, roztopené maslo,
Bude to takéto riedke zo začiatku, nebojte sa toho....
postupne to miešaním varechou (mám veľkú ako dlaň, robí sa mi s ňou perfektne, nemusím to veľmi dlho miešať), mení konzistenciu...
stále to bude riedke...
potom takéto....
a pripravené, jemne posypané múkou, na podkysnutie - cca 90 min.
vykysnuté cesto...
Cestu pomôžeme, zo začiatku sa trošku lepí, ale je nadýchané ako pavučina a na pomúčenej doske sa začne správať tak, ako chceme my.
Prevalím si cesto, jemne poprášim múkou, odoberiem polovicu, vrátim do misy. Tá nám ešte dosť podkysne.
Vyvaľkáme na hrúbku 0,5 cm, nakrájame na štvorce cca 7x7 cm - a podávame na kocky plnku.
s tvarohovou plnkou...
Tvarohová plnka: na dva tégliky tvarohu 2 vanilkové cukry, 2-3 polievkové lyžice cukru, ak máte poruke škrob, kukuričný alebo zemiakový - tak za 1 kávovú lyžičku. Premiešam, trošku to po čase zredne, nechám na sitku odkvapkať, aby som mala takúto konzistenciu. Nerozlieva sa mi potom po ceste a buchtičky sa dajú pekne zlepiť.
Na plech, alebo do pekáča si rovno nalejem olej, každú buchtičku tam rovno povykrúcam, aby bola naolejovaná z každej strany a prikladám jednu k druhej, môžete si ich k sebe aj viac pritlačiť.
Nechám ešte trošku podkysnúť a pečiem pri teplote 175 °C, tých 25-30 minút, kým nie je kôrka zlatohnedá. Z celej dávky vychádza 40 buchiet, ja som tých 5 kúskov ešte naparila /z toho istého cesta robievam aj buchty na pare, takže si môžete v kľude dať buchty aj napariť/
Po upečení ich rovno natieram mliekom a v ňom rozpustený kryštálový cukor. Budú mať jemný povrch. Buchtičky necháme vychladnúť,
posypeme ich práškovým cukrom
a môžeme papať. Dobrú chuť.
Z toho istého cesta ako dukátové buchtičky. Mňam :)))


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Plnené šampiňóny | Pečené buchty | Fúzaté nohy :-) >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Stanislava H. (stanka264) ID 216341 (17.5.2012, 20:06)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea k. (adka312) ID 241221 (16.5.2012, 22:09)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) Dakujem za uplne vynikajuci recept!!!! Tento recept je uplne uzasny!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) Ja som z toho isteho cesta robila pecene buchty, parene buchty, dukatove buchty, makovniky, tvarohovniky, moravske kolace a ked som dala menej cukru aj krasne knedle mi vysli!!! (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-) ,-)
ODPOVEDAŤ
Alena R. (Alka1978) ID 213118 (16.4.2012, 15:08)
Aďka ďakujem pekne za receptík......sú vinikajúce (hello)
ODPOVEDAŤ
Patrícia G. (PrincessPatricia) ID 224750 (4.4.2012, 17:23)
dnes som ich piekla na chalupe, v kachlovej peci, su uplne uzasne! (Y) (clamp) (zajic)
ako od starej mamy (Y)
dakujem za receptik (hello) (clamp) a prajem veselu velku noc (velikonoce19) (velikonoce15) (velikonoce8)
ODPOVEDAŤ
Eva Š. (eva333) ID 10128 (11.3.2012, 11:54)
prave sme upiekli, cesticko sice nebolo az take redsie ako na obr. :-$ ale aj tak sa nam vydarilo, bolo take hutnejsie, zo zaciatku sa tiez lepilo na ruky, ale uz potom bolo super (Y), robili sme z neho tvrah.satocky :-)
ODPOVEDAŤ
Zdena J. (eskimak22) ID 88418 (2.2.2012, 22:50)
Ďakujem pekne za receptík (Y) (Y) (Y) (Y).Buchty mi konečne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)vyšli a tento receptík ukladám medzi obľúbené. |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Veronika T. (vevet) ID 104375 (16.12.2011, 17:09)
Výborné, konečne som našla recept na kysnuté cesto. :) Hneď si recept vypýtala i moja mama.
ODPOVEDAŤ
Veronika S. (veronicka1901) ID 15530 (15.8.2011, 16:33)
Buchticky boli vyborne (Y), akurat ze mi tak dobre po upeceni nezvacsili svoj objem, neviete cim to moze byt?
ODPOVEDAŤ
Katarína P. (katkapel) ID 209425 (15.8.2011, 15:46)
buchty sú úžasné , ďakujeme za recept (Y)
ODPOVEDAŤ
Dominika J. (dominixator) ID 118430 (2.8.2011, 15:31)
Ďakujem, super receptík...prvýkrat sa mi podarilo kysnuté cesto |:o)
ODPOVEDAŤ
Zuzana V. (Zivezlatko) ID 96907 (5.5.2011, 21:31)
prave ich robim..uz sa tesim na konecny vysledok..mnam..uz teraz mam na nich neuveritelnu chut...robim Tri druhy lekvaru a nutela..mnam :)
ODPOVEDAŤ
Svetlana S. (svetlankat) ID 152158 (16.4.2011, 19:39)
Buchtičky vynikajúce. Cesto nemá chybu. Ďakujem (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Svetlana S. (svetlankat) ID 152158 (15.4.2011, 9:57)
Mozem otazocku? Chystam sa buchticky urobit tento vikend, len ja mam problem ich zbalit tak, aby mi plnka nevytielka. Ako ste to riesili vy?
ODPOVEDAŤ
Michaela N. (misamisa) ID 170402 (10.4.2011, 17:20)
Perfektnee, prave som dopiekla a fakt su vyborne. Skusala som aj ine recepty na buchty ale tieto sa vydarili najlepsie :)
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (Zuzug) ID 38180, mimibazar.sk/zuzug (24.3.2011, 17:02)
Su famoooooooooooozne!!!! Ja som si cesto rozdelila na polovicu, z polovice som spravila buchty na pare a z druhej pecene buchty.
Obe varianty su skvele!!!! Dakujem, konecne mam univerzalny recept na vsetko!!!! (L)
ODPOVEDAŤ
Aneta C. (Anet_007) ID 67403, mimibazar.sk/anet-007 (24.3.2011, 9:01)
:-) dobre ranko, ... podla tohto receptu som ich uz par krat spravila...
boli bozskeeeee (Y) neuveritelne cesto! (L) dakujem!
ODPOVEDAŤ
Žaneta J. (tweetinka) ID 4775, mimibazar.sk/tweetinka (17.3.2011, 21:02)
dakujem za super receptik - v sobotu sa chystam napiecť. |:o) |:o) |:o) a podla reakcii asi nebudem lutovat (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia B. (sisa.blaho) ID 17910, mimibazar.sk/sisablaho (16.3.2011, 11:21)
(Y) (Y) (Y)Už sú v trúbe.Jedine čo ma sklamalo,že mi čokoláda vytielka....asi som robila niečo zle :´( :´( :´( ale neodradilo ma to,čím viac ich urobím,tým sa to skorej naučím a sprofesionálniem (tudledudle) (tudledudle) (tudledudle) a potom budem šéf pečených buchtiek.Návod super,ďakujem (D) (D) (D) (D) (L)
ODPOVEDAŤ
Martina M. (tinuska429) ID 181347 (20.2.2011, 16:17)
waw...prvýkrát som ich piekla....mama ma nevie vynachváliť...a už mi stgihla zjesť skoro pol plecha.....sú super urobila som tvarohové,makové,slivkové,orechové.....výborné... (Y)
ODPOVEDAŤ
Maria G. (mariynka) ID 34644 (11.2.2011, 18:52)
zajtra skusim.. pokusim sa prekvapit manzelika :-) (silvestr2)
ODPOVEDAŤ
Maria G. (mariynka) ID 34644 (12.2.2011, 14:37)
buchty su vyborneeeeeeeeeee, dakujem za recept (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Celkom: 134 (zobrazuje sa 61-80)<< predošlé 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu